Nidos Degutienės knygos „Izraelio skoniai“ pristatyme – žydiška muzika ir specialiai iš Izraelio atskraidinti gardėsiai
Trečiadienio vakarą Nida Degutienė sukvietė bičiulius ir žiniasklaidos atstovus į antrosios savo knygos „Izraelio skoniai: šventės ir kasdiena“ pristatymą.
Vesti vakarą „Pegaso“ knygyne buvo patikėta Ryčiui Zemkauskui, o nuotaikingus žydiškus muzikinius kūrinius atliko Michailas Jablonskis. Svečiai ne tik sužinojo įdomių detalių apie kiek neįprasto formato kulinarinę knygą, bet ir galėjo pasivaišinti gardėsiais, specialiai atskraidintais iš Izraelio bei izraelietišku košeriniu „Yarden“ vynu.
Knygos autorė – aistringa kulinarė ir tinklaraštininkė, šiame projekte debiutavusi ir kaip fotografė. Kartu su sutuoktiniu Dariumi Degučiu, Lietuvos ambasadoriumi Izraelyje ir Pietų Afrikos Respublikoje, pastaruosius penkerius metus gyveno Tel Avive, Izraelyje.
„Izraelio skoniai“ – netradicinė kulinarinė knyga: joje pateikiami ne vien patiekalų receptai ir apetitą keliančios nuotraukos, bet aprašomos žydiškos švenčių tradicijos, kasdieniai autorės įspūdžiai patirti gyvenant Artimuosiuose Rytuose.
Nida aprašo garbaus amžiaus litvakų, gyvenančių Izraelyje ir Pietų Afrikos Respublikoje, šiltus prisiminimus ir įdomius pasakojimus, taip pat per nuotraukas ir tradicijas perteikia šių dienų izraeliečių gyvenimą bei įdomius kulinarinius atradimus.
Knyga „Izraelio skoniai“ patogi naudotis visiems, mėgstantiems iššūkius virtuvėje. Ji suskirstyta į skyrius, kuriuose pateikiami užkandžių, sriubų, mėsiškų ir vegetariškų patiekalų, kepinių receptai. Ištisas knygos skyrius skirtas Artimuosiuose Rytuose itin populiariam gatvės maistui.
Skaitytojai susipažins ne vien su pagrindinėmis žydiškomis šventėmis, bet taip pat sužinos viską apie košerinį maistą ir košerinį vyną. Knygą autorė paskyrė dviems iškiliems litvakams, savo Šviesaus Atminimo bičiuliams Tėjai Lanienei ir rašytojui Ichokui Merui. Ši knyga – antroji N.Degutienės knyga. Pirmoji knyga „Izraelio trauka“ buvo išleista 2013 metais.