Nuo rudens „Virtuvės mitų griovėjai“ Lietuvos mokyklose įrenginės modernias kulinarijos klases

Alfas Ivanauskas, Martynas Praškevičius ir Ali Gadžijevas / Paradismr.lt nuotr.
Alfas Ivanauskas, Martynas Praškevičius ir Ali Gadžijevas / Paradismr.lt nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Kulinarijos šedevrais ir idėjomis nuolat stebinantys „Virtuvės mitų grovėjai“ artėjantį rudenį startuos su novatorišku socialinės atsakomybės projektu, kurio tikslas – Lietuvos mokyklose įrengti modernias kulinarijos klases. Garsieji virtuvės šefai tokiu būdu sieks paskatinti moksleivius savo kūrybiškumą atskleisti ir virtuvėje, mokys juos sveikos mitybos pagrindų, ves kulinarijos paskaitas.

„Mokyklose įrengtos kulinarijos klasės dažniausiai nėra pakankamai modernios nei ten esančia technika, nei aplinka. Norime vaikams įkvėpti daugiau entuziazmo mokytis gaminti, mėgautis gardžiais ir sveikais savo pačių pagamintais patiekalais, todėl nusprendėme imtis šios socialinės iniciatyvos ir Lietuvos mokyklose įrengti modernias kulinarijos klases.“ – sako vienas iš projekto iniciatorių, kulinaras Alfas Ivanauskas.

Ali Gadžijevas su broliu
Ali Gadžijevas su broliu / Paradismr.lt nuotr.

Naujasis „Virtuvės mitų griovėjų“ socialinis projektas bus įgyvendinamas drauge su verslo socialinės atsakomybės projektus Lietuvoje ir užsienyje plėtojančia VšĮ „Atsakingas verslas“, kuris administruos projektą ir jo fondą.

„Tai itin novatoriškas ir tęstinis projektas, kuris ilgainiui gali išaugti ir į itin sėkmingą pasaulinį formatą. Šios socialinės iniciatyvos sėkmė priklauso nuo švietimo įstaigų, visuomenės ir verslo sinergijos – kviečiame visus prisijungti prie šios idėjos įgyvendinimo, – sako projekto bendraautorė VšĮ „Atsakingas verslas“ socialiai atsakingų verslo projektų vadovė Rima Olberkytė-Stankus. – Verslo socialinės atsakomybės projektai šiuo metu pasaulyje yra vienas iš svarbiausių prioritetų, ypač tokių gigančių, kaip „Microsoft“, „Google“, „Apple“ ir kitų. Džiugu už „Virtuvės mitų griovėjus“ – sulaukę savo verslo sėkmės jie imasi investicijų į bendruomenę.“

Ali Gadžijevas su broliu
Ali Gadžijevas su broliu / Paradismr.lt nuotr.

„Virtuvės mitų griovėjų“ trijulę šio projekto imtis paskatino vaikystės prisiminimai, kuomet kiekvienas iš jų pradėjo savo kulinarinę „karjerą“. „Kai augome, virtuvės nebuvo tokios modernios, o kulinarinės knygos ne tokios spalvingos – apie tai galėjome tik pasvajoti. Tačiau mes buvome tokie vaikai, kurie savo kūrybiškumą demonstravo virtuvėje, o dabar tai tapo gyvenimo hobiu ir profesija. Visgi šis projektas labiau skirtas ne tam, kad išaugintume kulinarų kartą, o tam, kad sukurtume vaikams dar vieną galimybę fantazuoti, eksperimentuoti, kurti, gyventi sveikiau“, – pasakojo A.Ivanauskas.

Be to, kulinarai jau rengia edukacinę kulinarijos programą vaikams – pamokas jie planuoja vesti lankydamiesi įvairiose mokyklose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Užsiėmimų metu jie parodys,kad maisto gaminimas yra įdomus, linksmas procesas, o gaminamas maistas sau bei draugams – ir gardus, ir sveikas.

Socialinės atsakomybės projektas bei tai, kaip prie jo galės prisidėti bet kuris šalies gyventojas ar verslas, šį rugsėjį bus pristatytas kartu su „Virtuvės mitų griovėjų“ rudens sezono žurnalu-albumu.

Ali Gadžijevas su broliu
Ali Gadžijevas su broliu / Paradismr.lt nuotr.