Oksanos Pikul ir Simo Jasaičio Velykos Ankaroje – be turkiškų kebabų

Oksana Pikul ir Simas Jasaitis / Asmeninio archyvo nuotr.
Oksana Pikul ir Simas Jasaitis / Asmeninio archyvo nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Velykas kartu su mylimuoju krepšininku Simu Jasaičiu Turkijoje, Ankaroje, šventusi dainininkė Oksana Pikul, iš anksto buvo susiplanavusi šventinį valgiaraštį. Tiesa, jokie turkiški gardumynai į jį nepakliuvo.

„Pusryčiams kepiau obuolių pyragą, o vakarienei įdarytą vištą. Kiaušinius dažėme svogūnų lukštais, kaip tai daryti man papasakojo ir patarė Simo mama ir sesė, kuomet viešėjo Ankaroje. Šventę praleidome vienas kito draugijoje, romantiškai“, – Žmonės.lt pasakojo O.Pikul.

Mergina pasakojo Turkijoje pamėgusi kebabus, tačiau jie, kaip ir kiti turkiški skanėstai, ant velykinio jųdviejų su S.Jasaičiu stalo nepateko. „Čia turkiški kebabai visai ne tokie, kokie siūlomi Lietuvoje. Tai karštas patiekalas, patiekiamas su jogurtu ir balta duona. Taip pat Ankaroje pamėgau turkišką arbatą „čai“, saldėsį „baklava“. Savo velykiniam stalui nepritaikėme nė vieno turkiško patiekalo, nes Simas yra lietuviškos, naminės virtuvės mėgėjas. Tad gaminau paprastus, jo mėgiamus patiekalus“, – sakė Oksana.

Ji prisipažino, kad viešėdama Turkijoje pas S.Jasaitį dažnai sukasi virtuvėje. „Gaminu ir plovą, ir troškinius, kepsnius, bulvinius blynus. Mėgstu maisto ruošą. Gera pamaloninti mylimą žmogų ar svečius. Nemėgstu gaminti tik pati sau“, – šypsojosi O.Pikul. Ji atviravo, kad kartais virtuvėje pagelbėja ir S.Jasaitis. „Simas man padeda. Pavyzdžiui, esame pasiskirstę darbus, kepdami bulvinius blynus. Jis paruošia, o aš kepu. Nors aišku, dažniausiai maisto gaminimu užsiimu aš“, – kalbėjo grupės „Naujos pupytės“ lyderė.

Balandžio pradžioje S.Jasaitis pagaliau baigė skyrybų procesą su buvusia žmona Vaida. Tačiau O.Pikul rankos sužadėtuvių žiedas dar nepuošia. Atlikėja teigė nežinanti ir nė nespėliojanti, kada tai įvyks. „Sužadėtuves turėtų planuoti vyras, ne moteris. Moteriai tai turėtų būti netikėtumas“, – paklausta sakė ji.