Pačių nereikalingiausių virtuvės prietaisų dešimtukas
Ar jums taip nebūna, kad, susižavėjusios reklama, įsigyjate dar vieną griozdišką, maisto gamybai „mirtinai reikalingą“ prietaisą, kuris turėtų palengvinti ir pagreitinti jūsų darbą virtuvėje?..
Dažniausiai viskas baigiasi taip: įsigytas naujas virtuvės prietaisas tik kaupia dulkes, užima daug vietos, o naudotis juo nuolat taip ir nekyla rankos. Tada tampa aišku, kad nemažai maisto ruošos darbų galime nudirbti ir su tuo, kas jau seniai išmėginta. Vienas užsienio moterų portalas atliko išsamią apklausą, kurioje dalyvavo keli tūkstančiai respondentų. Pasidomėkime, kokia gi virtuvės technika pati nereikalingiausia?
10 vieta. Elektrinis konditerinis švirkštas
Su įprastu daug greičiau ir gražiau suformuosite sausainėlius ar papuošite kepinius, pyragus ir kt. Elektriniu konditeriniu švirkštu itin nepatogu naudotis, sunku prižiūrėti jį, o rezultato nėra ko ir lyginti. Tik pagalvokite, kiek dalių jums teks išplauti, kai išardysite jį!
9 vieta. Duonkepė
Iš pradžių ja naudotis smagu ir įdomu. Kepame pačią įvairiausią duoną, vaišiname artimuosius ir draugus, tačiau... Ilgainiui entuziazmas išblėsta. Maža to, duonkepė – nemažai vietos užimantis virtuvinis prietaisas. Kadangi kasdien nekepsite duonos, o tik retkarčiais, tokiu atveju galite pasinaudoti ir orkaite.
8 vieta. Elektrinė bulviaskutė
Ji atrodo kaip tikras stebuklas – juk lietuviška virtuvė neatsiejama nuo bulvinių patiekalų. Vis dėlto nemažo dydžio prietaisas tikrai nepadės paspartinti maisto gamybos proceso. Nepamirškite, kad elektrinę bulviaskutę teks plauti, prižiūrėti, o svarbiausia – rasti jai vietos. Be to, kasdien tikrai neskusite kelių kilogramų bulvių.
7 vieta. Gruzdintuvė
Pirma, gruzdintos bulvytės – labai nesveikas maistas, kuriuo rekomenduojama mėgautis kuo rečiau arba dar geriau – visai atsisakyti jo. Antra, gerai pagalvokite, kaip dažnai jas gruzdinsite? Pridėkite laiką, kurį praleisite šveisdamos gruzdintuvę nuo didžiausio kiekio riebalų, ir greičiausiai suprasite, kad šis prietaisas tikrai nevertas išsvajotojo titulo. O jeigu prireiks ką nors gruzdinti, šiam reikalui puikiai tiks ir paprasčiausias puodas (tik, žinoma, ne pats naujausias ir mylimiausias).
6 vieta. Kiaušinių virimo aparatas
Kiaušinius išvirti taip pat galime paprasčiausiame puode. Kyla klausimas – kam tuomet reikalingas šis aparatas? Atsakymą žinome! Kad užimtų vieną iš garbingiausių ir beveik nenaudojamų virtuvės technikos sąrašo vietų.
5 vieta. Kombainas kūdikių maisteliui gaminti ir smulkinti
Jeigu turite įprastą maisto trintuvą ar virtuvės kombainą, tuomet toks įrenginys tikrai nėra būtinybė. Pagalvokite, kiek ilgai jūsų mažylis valgys trintą maistą? O prietaisas jūsų namuose liks ir ilgam užims vietą. Be abejo, galite jį parduoti kitai jaunai mamai, bet tai jau kita istorija...
4 vieta. Automatinis skardinių atidarytuvas
Tikrai ne pats reikalingiausias prietaisas – juk atidaryti skardines kuo puikiausiai galima ir paprastesniais tam skirtais įrankiais. Beje, dabar galima įsigyti ir automatinį vyno butelių atidarytuvą. Tik įdomu, kaip dažnai jo prireiktų?
3 vieta. Makaronų gaminimo mašinėlė
Jeigu nesiruošiate tapti virtuvės šefe ar metams prisigaminti makaronų atsargų, vargu ar šis prietaisas vertas dėmesio. Aišku, tik įsigijusi jį, naudosite su entuziazmu, bet po mėnesio ar kito šis virtuvės „žaisliukas“ atsidurs dulkančių rakandų lentynoje. Jei norite gaminti naminius makaronus, galite rasti ir paprastesnių būdų, pavyzdžiui, supjaustyti peiliu ar netgi susukti juos rankomis. Siūlome pabandyti.
2 vieta. Elektrinis sūrio smulkintuvas
Kai šiais laikais siūloma tokia trintuvių įvairovė, būtų keista rinktis automatizuotą prietaisą. Vėlgi: prižiūrėti sudėtinga, užima daug vietos ir kaupia dulkes. Būkite atviros, kaip dažnai tokiu būdu tarkuotumėte sūrį?
1 vieta. Kukurūzų spragėsių skrudintuvas
Garbingoje pirmojoje vietoje atsidūrė kukurūzų spragėsių skrudintuvas. Jei dievinate šį užkandį ir turite užtektinai pinigų, kodėl gi neįsigijus jo. Tačiau, logiškai mąstant, kukurūzų spragėsių paspraginti galima ir mikrobangų krosnelėje ar keptuvėje, uždengtoje dangčiu. Taigi – sutaupysite ir vietos virtuvėje, ir pinigų.