Paprasta ir sveika: tinklaraštininkės Ingos Žuolytės baltyminiai blyneliai

Inga Žuolytė / Asmeninio archyvo nuotr.
Inga Žuolytė / Asmeninio archyvo nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Tinklaraštininkė ir sporto trenerė Inga Žuolytė, kažkada pati atskračiusi nereikalingų kilogramų, dabar įkvepia ne vieną žmogų siekti sveikesnio gyvvenimo būdo ir laikytis teisingos mitybos. Grotažymėmis #gyvenkaktyviai ir #zuolyterecipes mergina kviečia laiką leisti aktyviai ir rinktis sveikesnes įprastų receptų alternetyvas.

Pamaniau, jog pagaliau atėjusio laisvadienio pusryčiams reikia pasigaminti kažką sveiko ir skanaus, pvz. baltyminius blynus, ir ne iš kažkokio mišinio, o pagal savo seną, patikimą receptą, kol visiškai jo neužmiršau. Ir gavosi belenkas, pusryčiai verti nuodėmės taip sakant.

Viskas buvo ganėtinai „dietiška“, kol gaminau tešlą: 50g avižų; 2 kiaušinių baltymai ( jei norisi sočiau ir kalorijos neskaičiuojamos - pilni kiaušiniai), pagal saldumo poreikį galima pridėti agavų sirupo, stevia saldiklio arba baltyminių miltelių.

Kepiau įkaitintoje keptuvėje papurkštoje aliejumi. Bet tada užvariau belenkiek migdolų sviesto ir kalorijų jau nebeskaičiavau.

Bandėm sulyginti pagal maistinę vertę su žemės riešutų sviestu tai migdolų savo maistine verte gerokai vertingesnis, daugiau riebalų, vitaminų, mineralų.

Pasiskaninti cinamonu, uogomis, graikišku jogurtu, riešutų sviestu ar tuo, ko širdis ir skrandis geidžia.

Skanaus!

Daugiau receptų ir patarimų rasite čia.