Užteko sekundės, kad someljė, maisto tinklaraštininkė ir „Urtė Consulting“ įkūrėja Urtė MIKELEVIČIŪTĖ (33) susigundytų draugų pasiūlymu aplankyti Meksiką. Nematyti kraštai visada traukia, o kai juose dar gali išmėginti gausybę mėgstamos meksikietiškos virtuvės patiekalų – ar gali būti dvejonių?!
Gaujoms geriau paklusti
Kelionę į Meksiką Urtė planavo dar praėjusių metų pavasarį, bet vos su draugais pradėjo ieškoti skrydžio bilietų, pasaulio šalys užvėrė sienas. Netruko praeiti metai ir lagaminai į kontrastais žavinčią Pietų Amerikos šalį buvo sukrauti. Tris savaites Urtė su šešiais bičiuliais tyrinėjo daugiausia turistų nelankomas vietas, tačiau norėjo pamatyti ir visų giriamus kurortus. Iš pradžių visi atsipūtė Tulume – gėrėjosi Karibų jūros pakrante, restoranais, paplūdimio barais ir juose rengiamais vakarėliais, paskui patraukė į mažiau atvykėlių lankomus regionus. Svarstė, skristi į Oachaką ar Čiapasą, ir pasirinko pastarąjį.