Pasitinkant Velykas – ypatingas K.Starkienės lašišos receptas: pranoks visus lūkesčius
Gražiausia pavasario šventė Velykos vieniems siejasi su margučiais, o kitiems tai – puikiai praleistas laikas artimųjų būryje. Tačiau kaip susirinkus prie bendro šventinio stalo kasmet nustebinti savo šeimą, draugus ir kitus svarbiausius gyvenimo žmones? Ką gardaus pagaminti, kad ir patiems šventės nereikėtų praleisti vien plušant virtuvėje?
Keletu tokių receptų TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ atskleidė ir kūrybingoji Kotryna Starkienė, rašoma pranešime spaudai.
Anot Kotrynos, jos patarimai taps tikra pagalba ir tiems, kurie dar neturi susidarę šventinio meniu, ir tiems, kurie nenori šventinę dieną viso savo laiko praleisti virtuvėje.
„Šį šeštadienį laidoje kepsime lašišą su sūrio ir žolelių plutele bei gaminsime gaivias, traškias ir labai skanias kopūstų salotas. Desertas laukia ne tik skanus ir lengvai paruošiamas, bet ir kaip puiki puošmena jūsų šventiniam stalui!“ – intriguoja ji.
Pagrindinio patiekalo receptu K.Starkienė dalijosi dar prieš laidą, o likusios paslaptys – „Kotrynos burtuose“.
Kepta lašišos filė su sūrio ir žolelių plutele bei traškios kopūstų salotos
Lašišos patiekalui reikės:
Lašišos filė su oda;
Sūrio „Feta“;
Kelių pomidorų;
Šviežių aromatinių žolelių: krapų, petražolių, bazilikų, mėtos;
Šaukštelio garstyčių;
Šaukšto majonezo;
Citrinos.
Gaminimo eiga:
Lašišos filė įdėkite į aliejumi pateptą kepimo indą ir ištepkite ją garstyčiomis ir majonezu. Sūrį „Feta“ sutrupinkite į dubenį, ir ten pat sudėkite smulkiai supjaustytus žalumynus bei pomidorą. Išspaudę citrinos sulčių ant sūrio, viską gerai išmaišykite. Sūrio ir žolelių mišinį paskirstykite
ant žuvies paviršiaus, ir tuomet kepkite apie pusvalandį orkaitėje, 180 C temperatūroje. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, galima įjungti grilio funkciją – tuomet sūrio plutelė gražiai apskrus.
Kopūstų salotoms reikės:
Mėlynojo kopūsto;
Baltagūžio kopūsto;
Kininio kopūsto;
Morkų;
Svogūnų laiškų;
Šviežių aromatinių žolelių: krapų, petražolių, bazilikų, mėtos.
Padažui reikės:
Česnako skiltelės (smulkiai sukapota);
Šaukšto sojos padažo;
Kelių šaukštų obuolių sidro acto;
Šaukštelio medaus;
Šaukštelio Dižono garstyčių;
Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga:
Kopūstus smulkiai supjaustykite juostelėmis, morkas sutarkuokite burokine tarka, žoleles smulkiai sukapokite ir gerai viską išmaišykite. Padažo ingredientus supilkite į nedidelį stiklainį, uždarykite jį ir gerai suplakite. Padažą užpilkite ant salotų ir gerai viską išmaišykite.
Kaip paruošti gardžią žuvį? Kokiais natūraliais būdais dažyti kiaušinius? Ko reikia, norint pagaminti gerą morengą? Visa tai – jau šį šeštadienį.
Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!