Patiekalai su perlinėmis kruopomis: salotos, sriubos, troškiniai
Daržovių mišrainė su perlinėmis kruopomis / Aidos Chlebinskaitės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Šiandien siūlome prisiminti maistingas kruopas, kurios yra ne kas kita, o miežiai nušlifuotais branduoliais.
Perlinės kruopos – idealus pasirinkimas košėms, įdarams, sriuboms, troškiniams gaminti. Šios kruopos verda ilgai, todėl patartina jas iš vakaro užmerkti.
Perlinės kruopos itin maistingos. 100 g kruopų yra 8,3 g baltymų, 1,1 g riebalų, 66,5 g angliavandenių, mineralinių medžiagų, B grupės, taip pat E ir PP vitaminų, 1,1 g ląstelienos, kuri išvalo organizmą, gerina virškinimą. 100 g perlinių kruopų energinė vertė – 321 kcal.
Taip pat skaitykite:
Mitybos specialistė V. Kurpienė įvardijo, kokia košė sveikiausia
{recipe|1887}
{recipe|550}
{recipe|363}
{recipe|364}
{recipe|3290}
{recipe|3053}
{recipe|2213}