Penki D. Filmanavičiūtės kulinariniai triukai, kuriuos turime išbandyti šią vasarą
Jei prekybos centre sutiksite žinomą atlikėją Dovilę Filmanavičiūtę-Miss Sheep, ji greičiausiai naršys savo mobiliajame telefone nagrinėdama, kokių produktų jai reikia nusipirkti norimam pagaminti patiekalui. Maisto gaminimas – viena iš atlikėjos aistrų ir, nors vasarą visi mažiau laiko praleidžia savo namų virtuvėje, Dovilė sako, kad kulinarinį šedevrą galima sukurti ir ant laužo, o įkvėpimą jam visada galima rasti savo mobiliajame telefone.
„Aš gaminu visada, nes man tai dar vienas kūrybinis iššūkis – kaip reklama, muzika“, – sako Dovilė, kurios mylimiausios – meksikiečių, italų, Tailando virtuvės ir priduria, kad kiti kartais net juokiasi iš šios aistros.
„Artimi mūsų šeimos bičiuliai atėję į svečius dažnai yra priversti spoksoti į mano nugarą – kol jie ant sofos, aš prie puodų, – sako Dovilė. – Tačiau tos tradicijos, kai visi susirenka prie stalo, klega apie kasdienybę, aš tiesiog neiškeisčiau į nieką kitą.“
Stalas jai yra ta vieta, kuri priverčia visus intensyviai gyvenančius sustoti akimirkai ir pabūti kartu.
Stalas jai yra ta vieta, kuri priverčia visus intensyviai gyvenančius sustoti akimirkai ir pabūti kartu. Tai – viena didžiausių vertybių: meilė, dėmesys šalia esantiems žmonėms. „Ir maistas man tikrai yra meilė“, – neabejodama tvirtina atlikėja.
Per kasdienę praktiką ji atrado, kad tai, kas paprasta – genialu. Keletas gerų prieskonių, švieži produktai ir gaminimas virsta švente, į kurią norisi sukviesti pusę pasaulio.
Be to, jos teigimu, gyvenant intensyviu ritmu puodai – geriausias poilsis galvai: „Juk kai reikia nesugadinti naminio majonezo, galvoti apie kažką kito paprasčiausiai nėra galimybės.“
Gal ir nekeista, kad savo mobiliajame telefone ji dažnai ieško patiekalų receptų. „Aš naršau net būdama gamtoje, kai reikia virti chilli con carne ant laužo, o pamiršti bent vieno prieskonio nesinori. Būna, naršau ir susitikimų metu, kai noriu vienam ar kitam savo bičiuliui parodyti, kur buvau, ką valgiau ir kas mane pribloškė. Naršau netgi eidama gatve, norėdama surasti geriausią restoraną mieste“, – sako Dovilė.
Būtent todėl šią vasarą maisto mylėtojams Dovilė siūlo penkis savo įkvėpimo šaltinius, kurie įkvėps maistą gaminti visur: namie, pas močiutę kaime ar su draugais ruošiantis piknikui prie jūros.
„Dievinu Jamie Oliverio sugebėjimą kalbėti ir gaminti paprastai, bet neprastai. Visi mano aplinkos žmonės žino, kad mūsų namuose česnakus ir svogūnus lupa mano mylimasis. Pasirodo, galima tai daryti greitai ir patogiai net tiems, kurie to nemėgsta, cha!“
„Dabar vasara, o gaminti ir valgyti lauke – dievaži, kaip skanu, gera ir smagu! Kai savaitgaliais vykstame aplankyti tėvų, mano mama visuomet klausia „ką jums pagaminti?“, o aš visada, jau daug metų, jai atsakau „mam, kepkime mėsą lauke“.
Šie vaikinai yra vieno populiariausių maisto vlogų autoriai. Užsukus į jų kanalą galima rasti ir daugiau smagaus turinio.“
„Moteris su šuniu – viena kūrybiškiausių Youtube personų. Kaskart juokinga, bet žiauriai skanu. Ji gamina japoniškus patiekalus, kurie yra vieni iš mano mėgstamiausių. Gaila, kad su japoniškais produktais Lietuvoje sunkoka, o ir jų meistrystė pavydėtina ir reikalaujanti šiokio tokio įdirbio. Bet desertas, kuriuo pasidalinau, yra tikrai verstas pasidalijimo. O ir ne toks jau sudėtingas.“
„Vaizdo įrašas yra apie super virėjas, kurios sugeba kepti visiškai kosminius tortus. Esu mačiusi panašių pavyzdžių ir Lietuvoje, bet niekaip nesuvokiu iš kur tiek kantrybės?! Mano pavyzdys – tik apie glazūrą, bet jos sugeba iškepti ir tortą „Rubiko kubą“. Kaip taip įmanoma? Apie tai ir yra pastarasis Youtube kanalas.“
„Na, ir galiausiai. Kadangi įkvėpimas man vienas svarbesnių dalykų darbiniame ir asmeniniame gyvenime, aš jo taip pat gausiai ieškau internete. Štai kodėl PES prekės ženklo kanalas Youtube man yra vienas gražiausių pastarųjų metų atradimų. Jūs tik pažiūrėkite, ką jie išdarinėja šiame vaizdo klipe! Linkiu įsikvėpti kartu su manim!“