5-iems restoranams vadovaujantis virtuvės šefas R.Galvonas: „Prabangos mano gyvenime nedaug“

Rokas Galvonas / Tomo Petrovskio ir asmeninio albumo nuotr.
Rokas Galvonas / Tomo Petrovskio ir asmeninio albumo nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
2023-09-22 11:18
AA

Lietuvoje gerai žinomas virtuvės šefas, penkių restoranų ir Krikštėnų dvaro vadovas Rokas Galvonas gardžiais maisto patiekalais stebina ne tik savo restoranų lankytojus, bet ir šeimą bei bičiulius. O kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“ Rokas papasakojo ir apie vieną iš brangiausių žmonių, stipriai prisidėjusių prie jo sėkmingos karjeros.

Nustebinti veržlųjį virtuvės šefą R. Galvoną laidos vedėjai Ilonai nebuvp lengva – juk gaminti kulinarijos meistrui ir penkių restoranų vadovui gali tikrai ne kiekvienas! Be to, Roko TOP 3 ingredientai taip pat yra labai išskirtiniai. Tai – varškės sūris, čiobrelis bei prabangieji trumai, kuriuos jis pamilo dėl vienos priežasties.

„Trumai – nuostabus, visur tinkantis dalykas. Su jais galėčiau valgyti kone viską! Žinoma, reikia labai daug dirbti, kad galėtum jų nusipirkti, tačiau aš būtent tai ir darau. Nors mano gyvenime prabangos nėra daug, geram maistui niekada netaupau. Aš nemėgstu nieko neveikti – visada turiu eiti, bėgti, skristi. Net ir į šią laidą atlėkiau tiesiai iš Palangos“, – juokėsi virtuvės šefas.

Rokas Galvonas / Tomo Petrovskio nuotr.

Laidos vedėja Ilona Roko mylimiausius produktus apjungė itin originaliai – kartu su svečiu ji pagamins naminę burokėlių duoną su įvairiais sūriais ir čiobreliu. O jai iškepus, pagardins sviestu bei trumais.

Gamindamas Rokas pasakojo, kad gebėjimo planuoti savo laiką išmoko iš savo brangios močiutės. Pastaroji Rokui yra didžiausia įkvėpėja, iš kurios jis pasisėmė svarbiausių gyvenimo pamokų.

„Man baba yra visiškas įkvėpimas. Jos dėka aš ir esu toks darbštus. Ji išmokė, kad niekada negali nieko skaudėti, ir kad visuomet reikia šypsotis bei mylėti kitus – tuomet ir žmonės tave mylės atgal. Būtent tokia yra ir mano močiutė – ji visad pasitempusi, išsišiepusi ir jai niekada nieko neskauda, nors jai jau beveik 90 metų. Mano baba yra labai kieta“, – apie vieną brangiausių žmonių kalbėjo R.Galvonas.

Rokas Galvonas su močiute / Asmeninio albumo nuotr.

Anot Roko, močiutė stipriai prisidėjo ir prie jo karjeros pradžios: „Gaminti pradėjau maždaug 7-8 metų. Namuose močiutė man leisdavo daryti viską: kurti, gaminti ir virtuvėje daryti visišką betvarkę. Dabar, organizuodamas vaikų stovyklas, atvykusiems tėveliams visada sakau tą patį – leiskite savo vaikams daryti tai, ką jie nori. Nesvarbu, ar tai yra maisto gaminimas, piešimas ar net nervų gadinimas. Aš iš tokio savo pomėgio susikūriau labai sėkmingą verslą.“

Prisiminęs praeitį virtuvės šefas atskleis, kad be prabangiųjų trumų jam taip pat labai patinka ir kiti du ingredientai – čiobrelis ir varškės sūris.

Čiobrelį Rokas atrado pradėjęs mokytis kulinarijos, o varškės sūris – mėgstamiausias jo produktas nuo vaikystės.

Rokas Galvonas / Renginio organizatorių nuotr.

„Vaikystėje su močiute augindavome karves, o iš jų pieno ji pagamindavo skaniausią varškės sūrį. Būtent todėl aš taip jį dievinu – jis man primena vaikystę. Tuo tarpu čiobrelį pamilau paauglystėje, kai pradėjau daugiau gaminti ir išėjau į profesionalią virtuvę. Čiobrelis yra ne tik nuostabus produktas, bet ir vaistas“, – apie savo kitus TOP ingredientus kalbėjo laidos svečias.

Visai neseniai virtuvės šefas atvėrė jau 5-ojo savo restorano duris. Palangoje sėkmingai veikiantis „Močiučių restoranas“ – tikras Roko pasididžiavimas, tačiau laidoje jis atskleis paslaptį, kad būtent per šį restoraną jis sulaužė sau duotą pažadą.

„Vos pradėjęs savo verslą sakiau, kad niekada restorane negaminsiu cepelinų. Tačiau dabar „Močiučių restorane“ per dieną jų padarome net apie 300 – patys cepelinus minkome, kočiojame, verdame. Šiuolaikiniai žmonės nori paprasto, kokybiško, šviežio ir skanaus maisto, kurį supranta“, – mintimis dalinosi pašnekovas.

Roko Galvono 23-iasis gimtadienis / Asmeninio albumo nuotr.

O štai laidoje begaminant gardžiąją duoną iš TOP 3 Roko ingredientų, Ilona sugalvojo smagiai pagudrauti. Patiekalo gamybos metu ji neleis jaunajam virtuvės šefui nuobodžiauti ir skirs jam ypatingą užduotį – sutarkuoti šviežius burokėlius, nepaisant gražių ir baltų Roko marškinių!

„Negaliu patikėti, kad su baltais marškiniais turėsiu tarkuoti burokėlius. Nuo šios akimirkos aš jūsų nebemėgstu – mes ką tik rimtai susipykome“, – laidos vedėjai juokaudamas sakė virtuvės šefas.

Taip linksmai begamindami, Ilona ir Rokas laidos studijoje iškepė išskirtinio skonio duoną. Ar ji patiko ir jaunajam kulinarijos meistrui?

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.