Penktadienio vakarienei – patiekalai su lašišomis
Lašišos neretai patinka netgi tiems, kurie visiškai nemėgsta žuvies. Ir visai ne be reikalo. Su šia ryškiaspalve žuvimi galima paruošti daugybę nuostabaus skonio patiekalų. Paragaukite!
DIENOS RECEPTAS
1-2 asmenims. Paruošite per 40 min.
Produktai
4 bulvės, 150 g sūdytos lašišos, sauja gražgarsčių, keli svogūnų laiškai, 1 valg. š kaparėlių, 2 valg. š. majonezo (jei nenorite, kad būtų riebu, galite jį maišyti perpus su natūraliu jogurtu ar liesa grietine), žiupsnelis bulvių prieskonių, pagal skonį druskos, 50 ml aliejaus kepti.
Kaip gaminti
1. Nulupkite bulves, padalykite išilgai į keturias dalis, apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, baigdama kepti pabarstykite bulvių prieskoniais. Sudėkite keptas bulves ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų ir pravėstų.
2. Plonais griežinėliais supjaustykite lašišas. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas. Supjaustykite svogūnų laiškus.
3. Sudėkite į lėkštę keptas bulves, lašišų griežinėlius ir salotas, išmaišykite, apibarstykite svogūnų laiškais ir kaparėliais, pasūdykite, pagardinkite majonezu.
Kulinaro patarimas. Prie šių salotų taip pat tiks varškės ir česnakų padažas. Sutrinkite varškę šakute, sumaišykite su grietine, išspauskite česnako skiltelę, pagal skonį pasūdykite ir užkrėskite ant salotų.
PARAGAUKITE!