Pikantiška penktadienio vakarienė

Ypatingieji lietiniai / Fotolia nuotr.
Ypatingieji lietiniai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Penktadienio vakaras ar savaitgalis - puiki proga paeksperimentuoti virtuvėje ir išmėginti ką nors neragauta…

DIENOS RECEPTAS

YPATINGIEJI LIETINIAI 

4 asmenims. Pagaminsite per 1 val.

 

Produktai

Tešlai

150 g kvietinių miltų; 2 kiaušiniai; 150 ml pieno; 2 valg. š. tirpinto sviesto; 100 ml vandens.

Įdarui

3 kiaušinių tryniai; 200 g išlukštentų krevečių; 150 g sviesto; 200 g smulkiai tarkuoto brandinto sūrio; žiupsnelis smulkintų krapų; šakelė petražolių; keli baltieji pipirai; 2 valg. š. šviežių citrinų sulčių.

 

Kaip gaminti

1. Užmaišykite skystą tešlą iš nurodytų produktų, iškepkite lietinius.

2. Paruoškite įdarą. Puode ištirpinkite sviestą ir palikite šiek tiek atvėsti. Į kitą puodą įpilkite 4 šaukštus vandens, suberkite sutrintus pipirus, įmeskite petražolės šakelę, virkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos pusė vandens. Skystį perkoškite.

3. Į švarų puodą sudėkite kiaušinių trynius, plakdama šluotele supilkite petražolių nuovirą. Įstatykite puodą į kitą puodą su verdančiu vandeniu, plakite šluotele, kol masė sutirštės. Nuimkite indą nuo viryklės, stipriai plakdama plona srovele supilkite tirpintą sviestą ir citrinų sultis. Padažas turėtų būti beveik baltos spalvos.

4. Sudėkite į padažą tarkuotą sūrį, kapotus krapus ir krevetes. Dėkite ant blynelio įdaro, susukite ritinėlį, sudėkite įdarytus lietinius į karščiui atsparų indą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 230°C temperatūros orkaitėje maždaug 10 min. Tiekite iškart.

 

IŠBANDYKITE!

Traški vištiena su sezamais kiniškai
Traški vištiena su sezamais kiniškai / Autorės nuotr.