Piknike su charakteriu Vilniuje – naujas maršrutas ir neatremiamas charakteris

„Borjomi“ surengta ekskursija ir piknikas/Gretos Skaraitienės/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.
„Borjomi“ surengta ekskursija ir piknikas/Gretos Skaraitienės/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Borjomi“ vanduo jau aštuntus metus iš eilės tęsia piknikų tradiciją Vilniuje.

Šiais metais iš pievelės prie Baltojo tilto į patį senamiesčio centrą persikėlęs piknikas susirinkusius kvietė ne tik aktyviai leisti laiką, demonstruoti savo unikalų charakterį, dovanojo grupės „Original Copy“ koncertą, pristatė naują maršrutą po unikalias Vilniaus vietas –„Borjomi trasą su charakteriu“, bet ir tradiciškai vaišino gardžiais grilyje keptais patiekalais,.

Į tradicinę „Borjomi“ iškylą dalintis maistu, vandeniu ir nuostabiais Vilniaus senamiesčio vaizdais susirinko ir žinomų veidų – dainininkė ir politikė Donalda Meiželytė, TV prodiuserė ir renginių organizatorė Goda Jokubaitienė, aktorė, radijo laidų vedėja Kristina Savickytė su abiturientėmis dukromis Justina ir Gabija, keliautoja, kelionių knygų autorė Dalia Smagurauskaitė, virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas, tinklaraštininkai – Elė Pranaitytė Kūtvėla, „Nesėdėk namuose“ autorius Ramūnas Šukauskas, „Aš esu keliautoja“ autorė Vitalija Navickaitė, mokesčių ekspertė Rūta Bilkštytė, . Kiekvienas iš jų šį vakarą turėjo galimybę pasijusti unikaliu. Būtent tai šį sezoną skelbia „Borjomi“ šūkis: „O tu – su charakteriu!“

„Borjomi“ surengta ekskursija ir piknikas/Gretos Skaraitienės/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.
„Borjomi“ surengta ekskursija ir piknikas/Gretos Skaraitienės/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.

Mobiliosios programėlės #walk15 kūrėja, ėjimo renginių organizatorė Vlada Musvydaitė pikniko dalyviams pristatė „Borjomi trasą su charakteriu“ – naują maršrutą po įdomiausias, netikėtas Vilniaus vietas. Jį „Borjomi“ dovanoja Vilniui ir visiems, kurie nori atrasti ypatingą, kvapą gniaužiantį ir labai chrakteringą miesto veidą. Šį maršrutą galima rasti atsisiuntus mobiliąją programėlę #walk15.

„Borjomi“ surengta ekskursija ir piknikas/Gretos Skaraitienės/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.
„Borjomi“ surengta ekskursija ir piknikas/Gretos Skaraitienės/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.

„Visi žinome svarbiausias Vilniaus senamiesčio gatves, tačiau jo kiemeliuose slypi tikri lobiai – deivių ir metraštininkų skulptūros, sėkmės pilvai, meilės plytelės. Eidami šiuo maršrutu, tikrai nepraleisite pro akis kavinių, kuriose galima rasti knygų ir kačių, taip pat ypatingų vietų, kuriose susiduria senosios ir naujosios kultūros. Esu tikra, kad žingsniuodami šiuo maršrutu, žmonės ne tik skaičiuos žingsnius, bet ir labai daug sužinos apie miestą“, – sakė Vlada Musvydaitė.

„Borjomi“ surengta ekskursija ir piknikas/Gretos Skaraitienės/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.
„Borjomi“ surengta ekskursija ir piknikas/Gretos Skaraitienės/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.

Kaip ir kiekvienais metais piknikas sutraukė daug žmonių. „Kitchen me“ virtuvės meistrai piknikautojams parengė net keletą grilio naujienų. Viena iš jų – ant grilių iškeptas antienos užkandis, kuris nustebino nauju skonių deriniu: ant kepsninės kepti sultingos ir aromatingos antienos iešmeliai buvo patiekti su šviežiomis salotomis ir... traškiu vafliu.

Vakarienė ant žolės, gardūs maisto kvapai Vilniaus senamiestyje, karštą pavakarę gaivinantis vanduo ir savitą charakterį demonstruojantys vilniečiai piknikui suteikė nepaprastų spalvų. Šiais metais „Borjomi piknike su charakteriu“ iškylautojams išdalinta 2 tūkstančiai buteliukų mineralinio vandens ir tiek pat porcijų gardžios „Kitchen me“ antienos ant iešmelių.

Jei norėtumėte pavaišinti netikėtai užklupusius svečius, siūlome akimirksnio receptą:

Antienos iešmeliai

5 valgytojams

600 g „Kitchenme“ marinuotos antienos filė su prieskoniais

Vaflinių indelių

Traškių salotų lapų

Iešmelių

Antienos filė supjaustykite kubeliais. Juos suverkite ant iešmelių. Antieną kepkite ant grilio plokštumos ne ilgiau nei 10 minučių. Jei kepsite ant grotelių, liepsnojančias žarijas uždenkite keletą kartų sulankstyta folija. Kol mėsa kepa, pasiruoškite vafliukus – įdėkite į juos traškų salotos lapą, o tuomet įsmeikite iešmelį. Saldus vafliuko skonis papildo sultingą antieną. Netikėta ir labai gražu.