Pirmadienio vakarienei – karštieji patiekalai
Jeigu jūsų dar neužpustė ir neišgąsdino pūga, laikas pagalvoti apie karštą vakarienę! Kol patariama nekišti nosies iš namų - puikus laikas improvizacijomis.
DIENOS RECEPTAS
5 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 30 min.
Produktai
500 g raudonųjų pupelių; 2500 ml daržovių sultinio; 150 g rūkytos kiaulienos šoninės; 150 g virtos kiaulienos; 2 svogūnai; 2 skiltelės česnako; 150 g saliero gumbo; 2 valg. š. aliejaus; 2-3 arbat. š. maltų kmynų; keli laurų lapeliai; 1 valg. š. saldžiosios paprikos miltelių; 2 valg. š. pomidorų pastos; 2 valg. š. raudonojo vyno acto; 1 žiupsnelis druskos; pagal skonį pipirų; 0,5 maltos aitriosios paprikos.
Kaip gaminti
1. Pupeles per naktį išmirkykite, tada nukoškite ir nuvarvinkite.
2. Šoninę susmulkinkite, kiaulieną supjaustykite vidutinio storio gabalėliais.
3. Svogūnus ir česnaką nulupkite, sukapokite. Salierus nulupkite, nuplaukite, susmulkinkite.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite šoninę, svogūnus ir česnakus ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol šoninė apskrus, o svogūnai dailiai pagels. Tada suberkite salierus, sudėkite minkštą jautieną, šiek tiek pakaitinkite, viską krėskite į puodą su sultiniu, suberkite pupeles.
5. Sriubą virkite ant mažos ugnies apie valandą, nugriebkite putas, suberkite ir sukrėskite visus prieskonius, sriubą pasūdykite ir dar virkite ant mažos ugnies apie 15 min.
6. Paskaninkite actu, druska, pipirais.
SIŪLOME IŠBANDYTI!
SOTU |
||
PIKANTIŠKA |
||
MAŽIAU KALORIJŲ |
||
JEI LAUKIATE SVEČIŲ |
||
Taip pat skaitykite:
Vakarienei – greitai paruošiami patiekalai
Tradicinės idėjos skaniai vakarienei