Pirmadienio vakarienei – patiekalai iš bulvių

Keptos bulvės su varške ir saliamiu / Fotolia nuotr.
Keptos bulvės su varške ir saliamiu / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Ko jau ko, bet bulvių namuose turime kiekviena! O iš jų paruošti valgiai sotūs, gardūs ir ilgam suteikia energijos. Išbandykite!

DIENOS RECEPTAS

Keptos bulvės su varške ir saliamiu

4 asmenims. Pagaminsite per 1 val.

 

Produktai

4 vienodo dydžio bulvės; 200 g varškės; 4 valg. š. grietinės arba natūralaus jogurto; 100 g saliamio; 50 g sviesto; 1 skiltelė česnako; 10 g krapų; 1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų; 1 žiupsnelis druskos.

 

Kaip gaminti

1. Bulves nušveiskite šepetėliu, nuplaukite tekančio vandens srove, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Kiekvienoje bulvėje įpjaukite kryžiuką, sudėkite į skardą ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

3. Kol bulvės kepa, paruoškite varškės ir saliamio padažą. Varškę sutrinkite šakute, įmaišykite grietinę arba jogurtą, išspauskite česnaką, suberkite smulkiai kapotus krapus, pagardinkite pipirais, pasūdykite ir gerai išmaišykite.

4. Pusę saliamio supjaustykite plonais griežinėliais, kitą pusę – kubeliais. Kubeliais pjaustytą dešrą įmaišykite į varškės padažą.

5. Ištraukite bulves iš orkaitės ir spustelėkite iš šonų, kad atsivertų. Pabarstykite druska, uždėkite gabalėlį sviesto. Ant kiekvienos bulvės užkrėskite varškės padažo, ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustyto saliamio.

6. Patiekite su salotų lapais, juodosiomis alyvuogėmis ir raudonojo svogūno griežinėliais.

 

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Gaiviosios bulvių salotos
Gaiviosios bulvių salotos / Fotolia nuotr.