Pirmadienio vakarienei skaniausi patiekalai
Atrodo, kad žiema vėl nusprendė parodyti savo nagučius! Tad šiandien jums siūlome ragauti karštų patiekalų ir nesušalti.
DIENOS RECEPTAS
4 asmenims. Pagaminsite per 50 min.
Produktai
1 l vištienos sultinio; 2 viščiukų krūtinėlės; 2 morkos; saliero stiebas; raudonoji paprika; 2 valg. š. aliejaus; 2 arbat. š. rudojo cukraus; 1 valg. š. raudonosios kario pastos; 400 ml kokosų pieno; gabalėlis šviežios imbiero šaknies; 2 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių; 200 g sojų varškės; ryšulėlis petražolių.
Kaip gaminti
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais.
2. Puode įkaitinkite riebalus, sukrėskite kario pastą ir maišydama pakepinkite maždaug pusę minutės, tik nesudeginkite. Supilkite sultinį, kokosų pieną, smulkiai tarkuotą imbiero šaknį, užvirinkite. Sudėkite vištieną ir virkite ant vidutinės ugnies maždaug 15 min., kol išvirs vištiena.
3. Įmaišykite cukrų, žaliųjų citrinų sultis ir gabalėliais pjaustytas daržoves, pavirkite 5–10 min.
4. Nukaiskite puodą nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti, sutrinkite sriubą elektriniu grūstuvu arba virtuvės kombainu, supilkite atgal į puodą, užkaitinkite, jei reikia, dar pasūdykite.
5. Išpilstykite sriubą į lėkštes, įdėkite kubeliais pjaustytos sojų varškės ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.
SIŪLOME IŠBANDYTI!