Prancūzijos ambasadorius sukvietė garsenybes į elegantišką vakarienę
Antradienio vakarą restorano „Prancūzai“ kiemelyje Vilniuje skambėjo prancūzų kalba ir netilo liaupsės šios šalies patiekalams. Prancūzijos ambasadorius Philippe'as Jeantaud politikos, kultūros ir meno sričių atstovus pakvietė į tradicinę vakarienę.
Jos metu svečiai galėjo įvertinti Prancūzijos dvasia alsuojančia keturių patiekalų vakarienę.
Į sostinės Naujamiesčio rajone įkurtą restoraną atvykę svečiai ragavo Marselio krevečių, naminio įvairios paukštienos sultinio, pasirinktinai - jūros liežuvio arba anties krūtinėlės su smidrais.
Desertui laukė blyneliai su apelsinų karamele ir vaniliniais ledais. Prie patiekalų someljė priderino tinkančius gėrimus.
„Norėjome, kad svečiai paragautų patiekalų, kuriais mes didžiuojamės arba yra mūsų restorane populiariausi, labiausiai atspinti „Prancūzai“ virtuvę. Sudarinėjant vakaro meniu prisidėjo ir ambasadorius“, – pasakojo restorano vadovė Rūta Platačiūtė.
Šį restoraną vakarienei išsirinko pats Philippe'as Jeantaud. Ambasadorius dalyvavo „Prancūzai“ atidarymo šventėje ir liko sužavėtas restorano virtuve. Vėliau jis sumanė būtent čia surengti prancūzišką vakarą ir svečius supažindinti su jo gimtąja virtuve.
„Kai ėjome į pirmą susitikimą su ambasadoriumi, labai jaudinomės. Tačiau jis labai paprastas, draugiškas ir šiltas žmogus. Philippe'as pats pasisiūlė išversti meniu į prancūzų kalbą, bendradarbiavo renkant vakaro patiekalus“, – prisiminė R. Platačiūtė.
Į Prancūzijos ambasadoriaus surengtą vakarienę atvyko Rasa Arlauskienė, Rolandas Maskoliūnas, Jurga Šeduikytė, Kęstutis Verslovas ir Ramunė Piekautaitė-Verslovienė, Jonas Sakalauskas, Egidijus Rainys, Edvardas Žičkus, Nerija Sabaliauskienė su vyru Linu, Indrė Valantinaitė, Irena Marozienė, Mantas Petruškevičius, Sergejus Troščenkovas, Agnė Kuzmickaitė ir Saulius Prūsaitis, Asta Dagilienė ir kiti.