Prezidentę Dalią Grybauskaitę vaikystėje gardžiais patiekalais lepindavo tėtis
Vasario 16-osios šventei skirta „Beatos virtuvės“ laida bus išskirtinė ir svečiais, ir receptais. Pirmą kartą šešerius metus gyvuojančios kulinarijos laidos istorijoje Beata Nicholson kalbins prezidentę Dalią Grybauskaitę.
Apie Lietuvos valstybės atkūrimo dienos reikšmę ir vaikystės prisiminimus savo laidoje su prezidente kalbėjusi Beata šalies vadovei pirmiausia įteikė trispalvėmis puoštą ruginės duonos tortą.
„Na ir kvepia jūsų tortas! Norėčiau jį išsaugoti iki Vasario 16-osios, bet, bijau, kad nepasiseks!“ – juokdamasi prisipažino prezidentė.
Kalbindama prezidentę Beata pasmalsavo, ar dažnai ji šeimininkauja virtuvėje ir kokius mamos ar močiutės patiekalus prisimena labiausiai. „Šeimoje geriausiai gamino tėvelis, ypač – mane norėdamas palepinti, o pati aš mažai gaminu“, – pasakojo D.Grybauskaitė.
Kartu su kitais LNK laidų vedėjais prisijungdama prie D.Grybauskaitės inicijuotos akcijos „Vasario 16-ąją švęsk išradingai“, Beata šeštadienio laidoje siūlys šią šventę namuose švęsti kaip šeimos šventę ir pasigaminti ypatingų patiekalų pagal tarpukario Lietuvos receptus.
Įkvėpimo šiai laidai ji sėmėsi iš tarpukariu ėjusio laikraščio „Šeimininkė“, kuris garsėjo ne tik receptais, bet ir vertingais patarimais.
Beata sako: „Man ypač patiko paprastas, bet labai geras tų laikų paraginimas švęsti šią valstybinę šventę: „Pinigų čia nereikia. Čia svarbiausia – mūsų pačių šventiškas nusiteikimas, truputis darbo, vienas kitas geresnis valgis ir savo namuose šventiškos nuotaikos sudarymas“, – „Šeimininkę“ cituoja Beata ir tikina, kad senieji Lietuvos receptai tikrai verti dėmesio.