Prie Vilniaus rotušės – dangaus restoranas 50 metrų aukštyje
Birželio 12 dieną Vilniaus Rotušės aikštėje smalsuolių akis traukė aukštai virš žemės pakibusi platforma, iš kurios sklido juokas ir kalbos. Čia, 50 metrų aukštyje, kviestiniams svečiams buvo suteikta unikali galimybė pirmiesiems išbandyti dangaus restoraną „Dinner in the Sky“, pamatyti sostinę iš paukščio skrydžio ir pasimėgauti maistu, kuomet plaukus kedena padangių vėjas.
Dangaus restorano „Dinner in the Sky“ turas Rotušės aikštėje vyks šią savaitę. Antradienį restorano pristatymo proga, dalyvaujant Vilniaus merui Artūrui Zuokui, įvyko iškilminga „Mumm“ šampano atkimšimo kardu ceremonija.
Restorano esminis ypatumas – profesionalų komanda stalą-kabiną su 22 svečiais pakelia į 50 metrų aukštį. Renginio vakarienę ruoš vietiniai ir užsienio šefai – Björnas Frantzénas, restoranų „Frantzén/Lindeberg“ Švedijoje savininkas ir šefas Samuli Wirgentius, kurio restorano „Postres“ vardą žino kiekvienas Suomijos smaližius, ir Aldona Gečienė, vadovaujanti Vilniaus senamiestyje įsikūrusio „California Gourmet“ šefų komandai.
Virtuvės šefas į dangų pakyla kartu su svečiais bei animatoriumi, kur ir ruošia maistą į miesto panoramą žvelgiantiems svečiams.
Jokių žvakių ar cigaretės dūmo
Tiesa, rūkaliams pravartu žinoti, kad užsitraukti dūmo pakilus į dangų jiems nebus leista. Taip pat griežtai draudžiama įžiebti bet kokią ugnį, mėtyti daiktus žemyn ar liesti kėdžių saugos diržus. Mat nuo to priklauso visų svečių saugumas.
Nors 50 metrų aukštis neatrodo toks didelis, tačiau palikus virš senamiesčio stogų, nori nenori – atima žadą. Jaučiantiems didelę aukščio baimę reikėtų gerokai pagalvoti, ar kilti vakarieniauti į dangų. Net tiems, kuriems aukštis ne priešas, suvirpa kojos, kai pakilus į 50 metrų aukštį vėjas pradeda siūbuoti kabantį restoraną.
Pakilus į sostinės padanges, miesto meras A.Zuokas, žvelgdamas į nuostabius vaizdus, pakvietė pakelti šampano taures už gražų Vilnių. „Ne gražų, o gražiausią“, – merą pataisė vienas iš fotografų. Neabejotinai toks netikėtas pakilimas į dangų padeda iš naujo įsimylėti Lietuvos sostinę.
Tokia vakariene danguje jau mėgavosi Prancūzijos, Kanados, Ispanijos, Belgijos, Airijos, Jungtinių Arabų Emiratų, Turkijos, Didžiosios Britanijos, JAV, Pietų Afrikos, Indijos, Brazilijos ir kitų pasaulio šalių gurmanai. Žurnalas „Forbes“ vakarienę danguje yra įtraukęs į netikėčiausių valgymo vietų dešimtuką.
Kainos – nuo 90 iki 340 litų
Norintys apsilankyti dangaus restorane Vilniuje dar gali rezervuotis vietas, rinkdamiesi pusryčius, priešpiečius, šampaną danguje ar vakarienę. Trumpiausias „Dinner in the Sky“ pakėlimas – „Šampanas danguje“ – trunka 20 minučių ir kainuoja 99 litus žmogui, o valandą trunkanti keturių patiekalų vakarienė atsieis apie 339 litus.