Pusryčiai su Liutauru Čepracku: prancūziškas omletas

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kaip pusryčiams iškepti burnoje tirpstantį omletą? Siūlome išbandyti šį vieno garsiausių Lietuvos virtuvės šefų Liutauro Čepracko prancūziško omleto receptą. Skanūs pusryčiai – puiki dienos pradžia!

Prancūziškas omletas

Reikės:

  • 3 kiaušinių,
  • 20 ml vandens,
  • žiupsnelio druskos,
  • 20 g sviesto.

Kaip gaminti:

  1. Kiaušinius suplakite su vandeniu ir druska.
  2. Įkaitinkite keptuvę ir išlydykite joje sviestą.
  3. Kiaušinių plakinį supilkite į keptuvę ir maišykite šakute 120 apsisukimų per minutę greičiu (liaudiškai tariant, maišykite labai greitai).
  4. Kai kiaušiniai bus beveik koaguliavę, susukite ritinėlį ir, dešine ranka paėmę keptuvės rankeną, išverskite omletą į  lėkštę.

Prancūziškas omletas, įdarytas grybais

Reikės:

  • 3 kiaušinių,
  • 20 ml vandens,
  • žiupsnelio druskos,
  • 20 g sviesto,
  • 100 g pievagrybių,
  • 5 g laiškinio česnako (nebūtina),
  • druskos ir juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

  1. L. Čeprackas įspėja! Pievagrybių neplaukite. Geriau nulupkite grybų kepurėlių odelę, o kotelius išpjaukite.
  2. Pievagrybius  supjaustykite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su sviestu apie 2–3 min. ant kaitrios liepsnos, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  3. Kiaušinius suplakite su vandeniu ir druska.
  4. Įkaitinkite keptuvę, išlydykite joje sviestą.
  5. Kiaušinių plakinį supilkite į keptuvę ir maišykite jį šakute 120 apsisukimų per minutę greičiu (liaudiškai tariant, maišykite labai greitai).
  6. Kai kiaušiniai bus beveik koaguliavę, suberkite ant viršaus grybus, pabarstykite laiškinio česnako. Tada susukite ritinėlį ir, dešine ranka paėmę keptuvės rankeną, išverskite omletą į  lėkštę.

Išsamiau apie prancūzišką omletą L. Čeprackas kalba mūsų pateiktoje vaizdo medžiagoje!