Receptas: žuvis, kepta druskoje
Šiandien siūlome pasilepinti gardžia žuvimi, pagaminta neįprastu būdu. Turbūt bandėte žuvį troškinti, kepti keptuvėje ar kepsninėje, bet ar drįsote ją ruošti druskoje?
Žuvis mūsų šalies virtuvėje yra nuo senų senovės. Kiekviena šeimininkė tikriausiai turi savo firminį ir artimiausių žmonių pamėgtą receptą. Galiausiai tai viena svarbiausių raciono dalių: mažai kaloringas, lengvai virškinamas baltymų šaltinis, pasižymintis vitaminų ir mineralinių medžiagų gausa.
Prekybos tinklo „IKI“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo pamėgtą žuvį kepti išsaugant naudingas medžiagas ir nenaudojant riebalų. Štai jos receptas:
1 kg žuvies iškepti jums reikės:
- 1 kg druskos,
- 2 kiaušinių baltymų,
- 60 gramų vandens,
- 2 šaukštų pankolio sėklų.
Gaminimas:
Viską sumaišykite. Gautu druskos mišiniu išklokite skardą – tiesiog papilkite druskos ir pirštais padarykite paklotėlį.
Ant jo įtaisykite žuvį ir atidžiai ją visą padenkite likusiu druskos mišiniu. Druską vėl rankomis „aplipdykite“ žuvį (galvos uždengti nereikia). Žuvis turi atsidurti tarsi druskos kokone.
Kepkite taip paruoštą žuvį 230 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.
Taip pat kulinarė A.Rasmussen rekomenduoja iš orkaitės ištrauktą skardą su žuvimi palikti penkioms minutėms atvėsti, o tada nuimti druskos sluoksnį ir patiekti žuvį su karštu garnyru.
Šis ruošimo būdas tinkamas daugeliui populiarių žuvų, svarbiausia, kad ji būtų šviežia ir su odele, kuri nusilups kartu su druskos sluoksniu.
Ji24 rekomendacijos – ypač gardi druskos apvalkale iškepa dorada ar vilkešeris. Prieš apipildami druska, dar galite į žuvies „pilvą“ įdėti kelis citrinos griežinėlius. Skanaus!