Receptų idėjos – patiekalai su agurkais

Bulvės su aštriais agurkais / Fotolia nuotr.
Bulvės su aštriais agurkais / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Svarstote, ką čia sveiko ir gardaus pasigaminus? Toli ieškoti nereikia - išbandykite patiekalus su agurkais!

Agurką sudaro 95 proc. vandens, tačiau nemanykite, kad tai tik vandenėlis ir jokios daugiau naudos!

Tai nepaprastas vanduo: struktūrizuotame ir lengvai įsisaviname vandenėlyje yra beveik visi organizmui reikalingi mikroelementai. Čia daug vitaminų (C, E, B1, B2, PP, provitaminas A), mikroelementų ir mineralų – reta daržovė tokiu kiekiu galėtų pasigirti.

Taip pat agurko sudėtį sudaro gliukozė, fruktozė, krakmolas, askorbo rūgštis, kavos ir folio rūgštis, florofilas, kalis, kalcis, fosforas, magnis, geležis, natris, chromas, chloras, cirkonis, marganas, nikelis, varis, cinkas, aliuminis, sidabras, titanas! Beveik visa Mendelejevo lentelė.

{recipe|2813}
{recipe|3021}
{recipe|3458}
{recipe|3439}
{recipe|3231}
{recipe|391}
{recipe|2655}
{recipe|2772}
{recipe|1771}
{recipe|2523}
{recipe|4143}
{recipe|3089}