Restoraną atidaręs tragiško likimo bankininko Genadijaus Konopliovo sūnus: „Ši žiema bus kritinė – arba išgyvensiu, arba ne“

Genadijus Konopliovas / Laidos kūrėjų nuotr.
Genadijus Konopliovas / Laidos kūrėjų nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

„Dirbkite namie tiek, kiek Anglijos fabrike, ir gausite tą patį!“ - jau šį ketvirtadienio vakarą 20 val. LNK pokalbių laidoje „Valanda su Rūta“ sakys garsus žurnalistas, buvęs portalo redaktorius Liudas Dapkus. Išdrįsęs mesti gerai mokamą darbą žurnalistas padarė taip, kad šiandien gyvenimu nesiskundžia.

Tuo metu prieš kelis dešimtmečius vienu turtingiausiu Lietuvos žmogumi vadinto bankininko Genadijaus Konapliovo sūnus Genadijus po 12-os metų Airijoje sugrįžo namo ir atidarė savo restoraną. Genadijaus tėvas, jam būnant paaugliu, pasitraukė iš gyvenimo žlugus bankui, kurį įkūrė. Šiandien Genadijus – bistro „Riekė“ savininkas ir šefas. Iš tėvo turto Genadijui liko tik butas Žvėryne. Įkurti bistro reikėjo ne mažiau nei 15 tūkst. eurų. Ši žiema, sako Genadijus, bus kritinė – arba išgyvens arba… Kol kas jis gyvena iš santaupų ir sako sau mokantis tik 100 eurų atlyginimą.

Londone gyvenanti Viktorija vadinama viena geriausių tortų kepėjų Didžiojoje Britanijoje. Jos tortai primena skulptūras, o jų kaina siekia nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių eurų. Tačiau Viktorija puikiai žino emigracijos skonį: Vokietijoje ji iš vaiko auklės virto juodus darbus dirbančia tarnaite, Italijoje darbdavys sukčiavo mokėdamas per mažą atlyginimą, ir melavo, kad įdarbino legaliai.

„Esi trečiarūšis, su kuriuo niekas nesiskaito, o jei dar paprieštarauji – būsi išmestas, nes į tavo vietą laukia tūkstančiai tokių pačių“, – apie tai, ką nutyli emigrantai, papasakos Anglijoje tortų verslą įkūrusi Viktorija Žalgevičiūtė.