Restorano Palangoje atidaryme – būrys žinomų žmonių: pribloškė atvirumu

Palangoje iškilmingai duris atvėrė naujas restoranas  / Aldo Kazlausko nuotr.
Palangoje iškilmingai duris atvėrė naujas restoranas / Aldo Kazlausko nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A

Palangoje iškilmingai duris atvėrė naujas restoranas „Karlas Grill House“, svečius išskirtiniais patiekalais, kurių garsiausi yra gaminami iš žvėrienos, vaišinsiantis ištisus metus.

Restoranų liūtai

„Karlas jeigu gamina, tai gamina iš visos širdies, jeigu marinuoja – tai tik išskirtinai“, – apie iki šiol visoje Lietuvoje kokybišku maistu garsėjusio vagonėlio savininką, nusprendusį atidaryti pirmąjį restoraną, kalba jį pasveikinti atėję bičiuliai.

Kad tai, kaip ir iš ko yra ruošiami valgiai, yra itin svarbu, nedvejoja dizainerė Viktorija Jakučinskaitė. Ji atvira – penkiolika metų kūrėjos šeima buvo nuolatinė restoranų lankytoja.

„Laiko gaminti namuose atrandame tik dabar, kai vaikai paaugo. Mums tai – naujas etapas“, – sako pašnekovė.

Virtuvės šefai šį įrenginį vertina dėl jo techninių galimybių, leidžiančių pasiekti stulbinančių rezultatų. Daugiau nei pusšimtį metų savo srityje lyderiaujantis grilius, naudojantis ekologiškus ugnies šaltinius, suteikia galimybę tobulai apkepti maistą, neprarasti jo sultingumo, atskleisti jo skonį bei suteikti subtilų dūmų aromatą.

„Patiekalas be mėsos man sukuria jausmą, jog lyg nieko ir nevalgiau. Taip jaučiasi ir kiti šeimos nariai, todėl ant griliaus ruoštus valgius labai vertiname. Mėgstame valgyti lėtai, gražiai ir skaniai“, – šypsosi V.Jakučinskaitė.

Palangoje iškilmingai duris atvėrė naujas restoranas
Palangoje iškilmingai duris atvėrė naujas restoranas / Aldo Kazlausko nuotr.

Mėsos gerbėju save vadina ir modelis, teniso treneris Simas Kučas. Jis namuose gamina retai – nebent laukia svečių.

„Vienam sau gaminti nėra malonumo, todėl esu dažnas restoranų svečias, sekmadienį neretai skiriantis draugams bei vėlyviesiems pusryčiams“, – sako žinomas vyras.

„Medžioja“ medžiotojus

Būtent žinodamas savo svečių pomėgį poilsio dienomis pasilepinti bei pabendrauti, savaitgalių popietėmis Karlas kviečia apsilankyti vėlyvuosiuose pusryčiuose ir skaniai, sočiai bei niekur neskubant papusryčiauti. Na, o sekmadieniais praleisti „brunch“ laiką kartu su šeima – visą vasarą, paskutiniąją savaitės dieną restorane mažųjų lauks vis nauja animatorių programa.

„Savaitgaliai iš tiesų yra artimųjų laikas, kai galime be įtampos ir rūpesčių pabūti kartu. Namuose gaminu tada, kai pati noriu, ir niekada, kai laikas numatytas artimiausiems žmonėms – juk virtuvėje besisukanti mama nėra kokybiška klausytoja ar pašnekovė“, – pastebi visažistė, nuomonės formuotoja Greta Misiulė.

Palangoje iškilmingai duris atvėrė naujas restoranas
Palangoje iškilmingai duris atvėrė naujas restoranas / Aldo Kazlausko nuotr.

Dietistė Laura Panavė itin vertina kokybiško maisto restoranus, nes jai, besilaikančiai tam tikros rutinos, įtikti nėra paprasta.

„Žvėrienos restoranų, toks, koks dabar atsirado Palangoje, mūsų šalyje yra labai mažai. Šią mėsą aš, kaip mitybos specialistė, labai vertinu ir juokauju, jog su šeima esame tikri medžiotojai. Tiesa, ne tie, kurie realiai laiką leidžia miške, o tie, kurie „medžioja“ parduodančius žvėrieną“, – šypsosi pašnekovė.

„Karlas Grill House“ – tai šeimos restoranas, orientuotas į kokybiškus, išskirtinio skonio patiekalus ir užkandžius. Darbo dienomis, dienos pietų metu, Karlas ir jo virtuvės šefas Algirdas Smilingis lepina klientus šviežiais, paprastai nepaprastais dienos patiekalais.

Palangoje iškilmingai duris atvėrė naujas restoranas
Palangoje iškilmingai duris atvėrė naujas restoranas / Aldo Kazlausko nuotr.

Algirdas profesinę virtuvės šefo kelionę pradėjo 2012 metais. Vos tik įgijęs išsilavinimą, įsidarbino Londono nacionalinės galerijos restorane „Peyton and Byrne“, valdomame garsaus maisto kritiko bei laidos „Great British menu“ teisėjo Oliver Peyton. Nauja patirtis, įgūdžiai ir didelės ambicijos neleido sustoti, tad „apšilęs kojas“, lietuvis nusprendė, jog nori ir toliau tobulėti – taip jis atsidūrė privačiame narių klube „Soho House&Co”. Dirbdamas su modernios virtuvės profesionalais, gavo labai daug naudingų pamokų, kurias tikrai naudoja savo kasdienybėje. Beje, Londone Algirdas turėjo keletą progų savo gamintu maistu pavaišinti pasaulyje garsius asmenis, tokius kaip Emma Watson, Jim Carrey, Justin Timberlake ir trijų „Michelin“ žvaigždučių savininką Matt Abe.

Sujungė menas

Naujojo Palangos restorano salė yra puikiai išplanuota ir pritaikyta šventėms bei banketams, o joje gerai jaustis galės net iki 70 asmenų. Karlas pasirūpins nepamirštamo skonio maistu, gėrimais, užkandžiais bei profesionaliu aptarnavimu.

Restoranas dirbs visus metus, tad, Palangoje nuolat bus galima mėgautis kokybiškais verslo pietumis, degustacinėmis vakarienėmis ir akustiniais vakarais.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė pasakojo esanti ragautoja.

„Naujos vietos intriguoja. Žinoma, tai, kad dažnai lankausi restoranuose, yra ir mano darbo dalis, ir pomėgis. Mėgstu degustuoti, mėgautis, nustebti. Mėgstu ir gaminti. Žinau kaip ruošti žvėrieną. Galiu ir paštetą pati pagaminti“, – pasakoja pašnekovė.

Palangoje iškilmingai duris atvėrė naujas restoranas
Palangoje iškilmingai duris atvėrė naujas restoranas / Aldo Kazlausko nuotr.

Ji itin vertina restoranus, kurie maisto ruošimą laiko menu bei palaiko kitas kūrybos formas.

E.Šiškauskienė, kaip ir kiti atidarymo svečiai, tapo ir dar vieno svarbaus įvykio – „pop art“ paveikslų parodos, liudininke.

Kultūrinio įvykio autorius Tadas Sokolovas yra režisierius, multimedijos inžinierius, 15 metų dirbantis reklamos ir kino industrijoje, save prieš keturis metus atradęs tapyboje. Unikalūs jo darbai perteikia žmogaus pirmapradį chaoso ir harmonijos, netvarkos bei elegancijos troškimą. T.Sokolovo kūryba – tai į save dėmesį atkreipiantis „raw urban" popart gatvės menas, susipynęs su renesansu. Paveikslai priskiriami poparto – neoekspresionizmo krypčiai. Visi darbai kuriami chaotišku stiliumi, kuris yra įkvėptas grafiti, meninių filmų, mitologinių būtybių ar klasikos ikonų. Darbuose gausu spalvų bei sluoksnių, dėl naudojamos unikalios mišrios tapymo technikos - vienas ant kito maišomi lakas, aliejus, akrilas, rašikliai bei markeriai.

Palangoje iškilmingai duris atvėrė naujas restoranas
Palangoje iškilmingai duris atvėrė naujas restoranas / Aldo Kazlausko nuotr.

Vienas paveikslas turi nuo 4 iki 20 sluoksnių. Kūrinių paviršiai nuo skirtingo apšvietimo atrodo vis kitaip ir kaskart žiūrint į juos atsiskleidžia naujomis spalvomis bei prieš tai nematytomis detalėmis.

Tamsiame, purviname daugiabučio brome galima rasti įvairius graffiti, markeriais ir purškiamais dažai pripaišytus ženklus, apsilupusias sienas bei sluoksnis ant sluoksnio sugulusius skirtingų gatvės vandalų paišaliones – tai vienas kraštutinumas. Kita spektro pusė – tai, ką mes matome karališkose pilyse, religijoje, šventyklose, prabangiuose dizainerių namuose: auksas, karūnos, įvairiausi karališki raštai. Kai šiuos du kraštutinumus sudedi į vieną vietą, gimsta T.Sokolovo paveikslas, kuris be pagrindinių akcentų dar yra pripildytas įvairiausiomis detalėmis – logotipais, frazėmis, japoniškais, kiniškais, arabiškais rašmenimis. Noras sujungti tokias priešingybes kilo iš gyvenimiškos patirties – to, kas yra žmogus.

T.Sokolovo paveikslų paroda „Karlas Grill House“ lankytojus pasitiks iki liepos 25 d.