Rimantas Kaukėnas – apie keisčiausią ragautą patiekalą ir žmonos lepinimą: „Ji gamina tobulai“
Šio šeštadienio „Virtuvės istorijos“ svečias – buvęs krepšininkas bei paramos fondo sunkiai sergantiems vaikams įkūrėjas Rimantas Kaukėnas. Žinomas vyras atvirų pokalbių metu dalinosi ne visiems žinomais faktais apie savo mitybą, jos pokyčius ir skirė komplimentus savo žmonai – anot buvusio krepšininko, ji gamina išties tobulai.
Prieš 10 metų įsteigęs savo vardo paramos fondą, R.Kaukėnas kartu su komanda padeda sunkiose ir kritinėse būklėse esantiems vaikams bei jų šeimoms.
„Dabar prisidedame ir prie ukrainiečių vaikų gėrovės, stengiamės pagelbėti visais įmanomais būdais: ar tai būtų apgyvendinimas, medicininės priemonės, ar rūbai – viskuo, kuo tik galime. Labai džiaugiuosi, jog visi žmonės reaguoja labai pozityviai ir taip pat noriai prisideda“, – laidoje pasakojo jis.
R.Kaukėnas atskleidė, jog jo veikloje sunkiausi atvejai yra tie, kai vaiko išgydyti visgi nepavyksta. Vyras dalinosi, jog tuo metu labiausiai norisi paguosti vaiko netekusią mamą, šeimą, tačiau supranti, kad to padaryti tiesiog neįmanoma, o apie tokius atvejus kalbėti visuomet be galo sunku.
Taip pat kulinarinėje laidoje buvęs krepšininkas atskleidė, koks yra jo santykis su maistu. Pasirodo, kad vieną dienos valgymą jis visuomet yra linkęs praleisti. „Nelabai valgau pusryčių, tad gaunasi natūralus fastingas. Nedarau to specialiai ar iš noro laikytis dietos – taip buvo visą karjerą. Pusryčius aš praleisdavau, nes vykdavau į rytinę treniruotę ir labai gerai jausdavausi“, – pasakojo pašnekovas.
R.Kaukėnas pripažino, jog mitybos klausimu visada buvo labai disciplinuotas, tačiau pabaigus profesionalią sportininko karjerą, įpročiai kiek pasikeitė. „Mano mityba tapo ne tokia subalansuota, kartas nuo karto atsirado vyno“, – juokėsi vyras ir pasakojo, jog dabar ruošdamas maistą, užtrunka žymiai mažiau ir dažniau valgo ne namuose.
„Aš gaminu mažai – dažniau degustuoju. O mano žmona, turiu pasakyti, gamina tobulai“, – šypsodamasis kalbėjo R.Kaukėnas.
Vyras pasakojo, jog jam labiausiai patinka itališka virtuvė. Ir pats Italijoje praleidęs beveik 12 metų, Rimantas dalinosi išbandęs Toskanos, Lombardijos, Ligūrijos ir kitų regionų siūlomus gardėsius.
O štai keisčiausias patiekalas, kurio yra tekę ragauti kelionių metu, buvo viešint Ispanijoje. Čia jam teko paragauti... buliaus uodegą. „Pati mintis buvo labai priešiška, tačiau iš tiesų tai – tikrai neblogas patiekalas“, – sakė R.Kaukėnas ir pasidalino, kokio vieno maisto produkto niekada nenorėtų paragauti dar kartą.
Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3.