Romantiška penktadienio vakarienė

Lietinių kąsneliai su lašišomis / Fotolia nuotr.
Lietinių kąsneliai su lašišomis / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Pamirškite kalbas apie pasaulio pabaigą ir verčiau pasimėgaukite gardžiu maistu. O kai pilvas pilnas – ir pasaulio pabaiga neatrodo tokia baisi :)

DIENOS RECEPTAS

Lietinių kąsneliai su lašišomis

5 asmenims. Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko)

 

Produktai

Lietinių tešlai 

1 stiklinė miltų; 125 ml pieno; 1 kiaušinis; 1 valg. š. aliejaus; 125 ml vandens; pagal skonį druskos ir baltųjų pipirų.

Įdarui

250 g rūkytų lašišų filė; 250 g riebaus varškės sūrio; 1 valg. š. citrinos sulčių; 1 valg. š. kapotų laiškinių česnakų; 100 ml plakamosios grietinėlės; pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

 

Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite lietinių įdarą: visus lietiniams skirtus produktus elektriniu plakikliu išplakite plastikiniame dubenyje ir palikite 30 min.

2. Kol tešla brinks, paruoškite įdarą suktinukams: lašišų filė sukapokite, apšlakstykite citrinų sultimis ir sumaišykite su kapotais žalumynais.

3. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, pasūdykite, sumaišykite su lašišomis, tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

4. Iš tešlos iškeptus nedidelius lietinius atvėsinkite.

5. Ant kiekvieno krėskite įdaro ir susukite voleliu.

6. Suktinukus suvyniokite į maistinę plėvelę, apie valandą palaikykite šaldytuve, tada supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

7. Tiekite su žalumynais, persmeigusi dekoratyviais mediniais iešmeliais.

 

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Kepsniai su sūriu, datulėmis ir persikais
Kepsniai su sūriu, datulėmis ir persikais / Autorės nuotr.