Rugpjūčio skanėstas: obuolių pyragėliai

Nedideli pyragėliai su įvairiais įdarais (anglų k. „hand pies“) populiarūs daugelyje šalių. Tai patogus ir gardus desertų patiekimo būdas.
Pyragėliai dažniausiai ruošiami su įvairiomis uogomis ar vaisiais, atsižvelgiant į sezoną: braškėmis, mėlynėmis, obuoliais, persikais ar kitais. Jeigu neturite daug laiko ar nemėgstate minkyti tešlos, galite naudoti pirktinės sluoksniuotos tešlos lakštus – jie tikrai puikiai tiks šiems pyragėliams paruošti.
Saldūs pyragėliai dažniausiai patiekiami dar šilti, su kaušeliu gardžių vanilinių ledų ar šalta, iki standžių putų išplakta grietinėle – tokie pyragėliai patys skaniausi. Jų tešla minkšta ir trapi, o įdaras – kreminis, saldžiarūgštis. Pagardinus juos ledais ar grietinėle, akimirksniu tampa tiesiog idealiai subalansuoto skonio desertu.
Lygiai taip pat šiuos pyragėlius galite valgyti ir atvėsusius. Tokiu atveju jie puikiai tiks pasiimti į iškylos krepšį – vasara juk dar nesibaigė, o ruduo taip pat, reikia tikėtis, lepins saulėtais ir gražiais orais.
Tekstas ir receptas Astos Černės