Rugsėjo 1-osios proga – pyragai ir kiti desertai su obuoliais

Obuolių pyragas / Shutterstock nuotr.
Obuolių pyragas / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2014-08-31 11:00
AA

Obelų šakos šiais metais svyra nuo rausvaskruosčių sultingų obuolių, iš kurių būtų gėda nepasigaminti nuodėmingai gardaus deserto. Siūlome jums nustebinti savo šeimą ir artimuosius burnoje tirpstančiais gardėsiais.

Kodėl verta valgyti obuolius?

  • Jie mažina kraujospūdį. Rytą suvalgykite obuolį arba išgerkite stiklinę vandens su 2 šaukšteliais obuolių acto.
  • Gerina miegą. Kamuoja nemiga? Pusvalandį prieš miegą sugraužkite obuolį – ne tik greičiau užmigsite, bet ir nepabusite valgyti naktipiečių.
  • Ramina. Obuoliuose yra nervus stiprinančio magnio. Žvalumo ir geros nuotaikos teikia fruktozė – skatina „laimės“ hormono serotonino išsiskyrimą smegenyse.
  • Lieknina. Obuoliai padeda greičiau deginti kalorijas ir reguliuoja žarnyno veiklą, gydo vidurių užkietėjimą. Viduriuojant patartina valgyti trintų obuolių.
  • Malšina alkį. Praalkusi rinkitės ne pyragaitį ar ledų, bet obuolį. Tik 40 kcal ir daug ląstelienos, vitaminų bei įvairių mineralinių medžiagų. Obuolyje yra apie 3 g ląstelienos, 3 mg vitamino C. Šiuose vaisiuose daug vandens, tad jei mažai geriate, užkandžiaukite tik obuoliais.
  • Jaunina. Obuoliuose esančios veikliosios medžiagos stabdo senėjimą, padeda regeneruotis ląstelėms. Obuolių actas stiprina plaukus ir naikina pleiskanas.

Na, o dabar skubame gaminti ir gardžiuotis! 

{recipe|86}
{recipe|90}
{recipe|125}
{recipe|932}
{recipe|933}
{recipe|934}
{recipe|935}
{recipe|1201}
{recipe|1242}
{recipe|1244}
{recipe|1317}
{recipe|1470}
{recipe|1692}
{recipe|1959}
{recipe|2056}
{recipe|2057}
{recipe|2245}
{recipe|2353}
{recipe|2356}
{recipe|2362}
{recipe|2366}
{recipe|2368}
{recipe|2371}
{recipe|2372}
{recipe|2460}
{recipe|2522}
{recipe|2757}
{recipe|2831}
{recipe|3364}
{recipe|3721}
{recipe|3837}
{recipe|3838}
{recipe|3945}