Ruošiame padažus įvairiam skoniui

Švelnusis padažas / Fotolia nuotr.
Švelnusis padažas / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Prėskiems patiekalams šie pagardai suteiks išties ypatingo skonio, o paruošti jiems nesugaišite daug laiko. Kas gali būti smagiau už puikias improvizacijas padažų tema, kurių skonį sukursite pačios?! Būtinai paragaukite!

1.  Švelnusis padažas

Sumaišykite 200 g majonezo, 100 g brandinto sūrio, 3 valg. š. grietinės, 2 arbat. š. krienų, pagal skonį pjaustytų krapų, druskos, pipirų. Patiekite šaltą. Tinka su mėsos, žuvies, daržovių, makaronų patiekalais.

2. Totoriškas padažas

200 g majonezo, 1 valg. š. krienų, 2 marinuoti agurkėliai, vidutinio dydžio svogūnas, 1 valg. š. smulkintų petražolių. Susmulkinkite agurkėlius ir svogūną. Sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir skanaukite. Tinka su mėsos, daržovių, ryžių patiekalais.

Totoriškas padažas
Totoriškas padažas / Fotolia nuotr.

3. Grybų padažas

400 g smulkintų virtų pievagrybių sumaišykite su 100 g majonezo, 100 g grietinės, 4 valg. š. krienų, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Tinka su bulvėmis, mėsos patiekalais.

Totoriškas padažas
Totoriškas padažas / Fotolia nuotr.

4. Padažas su kaparėliais ir alyvuogėmis

200 g majonezo sumaišykite su 50 g smulkintų kaparėlių ir 50 g žaliųjų alyvuogių, 2 skiltelėmis trinto česnako, pagardinkite 1 valg. š. citrinos sulčių ir druska bei pipirais. Tinka su mėsos, daržovių patiekalais.

Totoriškas padažas
Totoriškas padažas / Fotolia nuotr.

5. Burokėlių padažas

100 grietinės sumaišykite su trintu ar smulkia tarka sutarkuotu virtu burokėliu, 100 g majonezo, 2 valg. š. krienų, 2 smulkiai supjaustytais marinuotais agurkėliais. Skanaukite su mėsos patiekalais.

Totoriškas padažas
Totoriškas padažas / Fotolia nuotr.

6. Andalūzietiškas padažas

200 g majonezo sumaišykite su 3 valg. š. kečupo, 1 arbat. š. brendžio, smulkiai supjaustytu svogūnu, 1 citrinos sultimis. Pagal skonį įberkite raudonos aitriosios paprikos miltelių. Skanu su makaronais, ryžiais, mėsos ir daržovių patiekalais.

Totoriškas padažas
Totoriškas padažas / Fotolia nuotr.

P. S. Jei nemėgstate riebesnio majonezo, galite jį pakeisti liesesniu arba rinktis jogurtą, jogurtinę grietinę. Beje, reikėtų pabrėžti, kad šie padažai puikiai dera prie įvairiausių velykinių patiekalų.