Ruošiame padažus įvairiam skoniui
Prėskiems patiekalams šie pagardai suteiks išties ypatingo skonio, o paruošti jiems nesugaišite daug laiko. Kas gali būti smagiau už puikias improvizacijas padažų tema, kurių skonį sukursite pačios?! Būtinai paragaukite!
Sumaišykite 200 g majonezo, 100 g brandinto sūrio, 3 valg. š. grietinės, 2 arbat. š. krienų, pagal skonį pjaustytų krapų, druskos, pipirų. Patiekite šaltą. Tinka su mėsos, žuvies, daržovių, makaronų patiekalais.
200 g majonezo, 1 valg. š. krienų, 2 marinuoti agurkėliai, vidutinio dydžio svogūnas, 1 valg. š. smulkintų petražolių. Susmulkinkite agurkėlius ir svogūną. Sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir skanaukite. Tinka su mėsos, daržovių, ryžių patiekalais.
400 g smulkintų virtų pievagrybių sumaišykite su 100 g majonezo, 100 g grietinės, 4 valg. š. krienų, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Tinka su bulvėmis, mėsos patiekalais.
4. Padažas su kaparėliais ir alyvuogėmis
200 g majonezo sumaišykite su 50 g smulkintų kaparėlių ir 50 g žaliųjų alyvuogių, 2 skiltelėmis trinto česnako, pagardinkite 1 valg. š. citrinos sulčių ir druska bei pipirais. Tinka su mėsos, daržovių patiekalais.
100 grietinės sumaišykite su trintu ar smulkia tarka sutarkuotu virtu burokėliu, 100 g majonezo, 2 valg. š. krienų, 2 smulkiai supjaustytais marinuotais agurkėliais. Skanaukite su mėsos patiekalais.
200 g majonezo sumaišykite su 3 valg. š. kečupo, 1 arbat. š. brendžio, smulkiai supjaustytu svogūnu, 1 citrinos sultimis. Pagal skonį įberkite raudonos aitriosios paprikos miltelių. Skanu su makaronais, ryžiais, mėsos ir daržovių patiekalais.
P. S. Jei nemėgstate riebesnio majonezo, galite jį pakeisti liesesniu arba rinktis jogurtą, jogurtinę grietinę. Beje, reikėtų pabrėžti, kad šie padažai puikiai dera prie įvairiausių velykinių patiekalų.