Ruošiame savaitgalio desertą: citrininis tiramisas
Ar esate kada nors ragavę tokį desertą, kurio niekada negalėjote ir vis dar negalite pamiršti? Didelė tikimybė, kad jums, kaip ir man, būtent taip galėjo nutikti su tiramisu.
Tiramisas – itališkas desertas, šiandien gaminamas visame pasaulyje. Klasikinis šio deserto variantas gaminamas be jokių priedų: tik iš biskvitinių sausainių („damų pirštelių“ (anglų k. ladyfingers), maskarponės kremo, sirupo, paruošto iš kavos ir brendžio ar romo. Nors toks tiramiso receptas visuomet liks nemirštanti klasika, šiandien drąsiai galime eksperimentuoti ir ieškoti naujų itališko deserto skonių. Labai dažnai tiramisas ruošiamas su braškėmis, mėlynėmis ir kitomis įvairiomis uogomis, su šokoladu ar karamele...
Vienas iš begalės šio itališko deserto variantų – citrininis tiramisas. Nuo klasikinio jis skiriasi tuo, kad ruošiamas dar vienas papildomas citrinų kremas, o biskvitiniai sausainiai mirkomi ne į tradicinį kavos ir brendžio ar romo mišinį, o į citrinų likerio sirupą (galima ir į nealkoholinį citrinų sirupą).
Citrininis tiramisas – panašus į klasikinį, o kartu yra ir visiškai kitoks. Saldžiarūgštis citrinų kremas maloniai kontrastuoja su saldžiu maskarponės kremu, o bendras skonių junginys yra itin ryškus ir gaivus – kaip tik saulėtam pavasariui!
Kitos tiramisų rūšys ir skoniai, kuriais galite pasimėgauti šį savaitgalį: