Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė ir kitos žvaigždės atviravo, kokiais kulinariniais sugebėjimais gali nustebinti
„Neseniai su šeima išsikraustėme gyventi į kaimą, tad pasikeitė ir mūsų mitybos įpročiai. Jei anksčiau rinkdavomės pusgaminius ar greitai paruošiamus patiekalus, tai dabar mėgaujamės laisve ir galimybe ant žarijų išsikepti natūralią mėsą, pačių pasiruoštą šašlyką, kepame natūralias daržoves, kurias įsigyjame iš kaimynų. Tad mūsų šeimos firminiu patiekalu tikrai būtų galima pavadinti šašlyką“, – sakė Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė.
Kulinarinės popietės svečius R. Lukoševičiūtė-Daudienė pasitiko su savo daina „Meilės kepėjas“. Moterį į nuotaikingą renginį atlydėjo sutuoktinis Marius Dauda ir dukrelė Lėja.
„Dukra tikra mūsų pagalbininkė virtuvėje. Ypač smagu Lėjai mums padėti dabar, kai ji jau išmoko skaityti. Labai džiaugiasi, galėdama pati perskaityti visas patiekalų sudėtis. Pamenu, vieną kartą ji net čirvinius blynus iškepė pati, be mūsų su Mariumi pagalbos“, – džiaugėsi savo mažąja padėjėja R. Lukoševičiūtė-Daudienė.
Į sostinės prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ duris atvėrusią parduotuvę „Krinona“ sugužėjo nemažas būrys žinomų vilniečių: stilistė Violeta Malevska su dukra Paule, dainininkų duetas Monika Šedžiuvienė ir Audrius Janonis, reklamos specialistė Daiva Tamošiūnaitė su dukra Adele, verslininkė Nora Lapinskienė su dukra Emilija, advokatė Eglė Mockienė ir kt.
Susirinkusiems svečiams buvo smalsu susipažinti ne tik su buitinės technikos, kavos aparatų naujienomis, bet ir stebėti maisto guru Gidono Šapiro-Bilo kulinarinį pasirodymą. Žinomas vyras parduotuvėje darbavosi prie griliaus: ruošė kebabus ant cinamono lazdelių iešmelių, anties krūtinėlę, kepė marinuotas daržoves. Šaltą pomidorų sriubą (gaspačo) ruošė su greitaeige sulčiaspaude.
„Moderni buitinė technika – tai neatsiejamas pagalbininkas virtuvės. Juk stengiamės važinėti moderniais automobiliais ir naudotis išmaniais telefonais. Virtuvė – ne išimtis“, – įsitikinęs G. Šapiro-Bilas. Pasak maisto guru, įkvėpimas ir naujos idėjos mus supa visur ir visada, tik reikia mokėti tai priimti. „Žinoma, kelionės – geriausias laikas ragauti kažką nauja ir semtis kulinarinių idėjų. Galėčiau pasakyti, jog kiekviena mano kelionė yra kulinarinė: nesvarbu, kur vykčiau – į tolimajį Hong Kongą, ar į sodybą už 65 km nuo Vilniaus“, – sakė Bilas.
Renginio loterijoje puikiai sekėsi stilistei V. Malevskai ir jos dukrai Paulei. Moteris sakė, kad dukra mėgsta jai padėti virtuvėje, ypač ruošiant salotas. V. Malevska sutiko pasidalinti ir jos firminio sveikatingo gėrimo sudėtimi, kurį įprastai ruošia kokteilių plaktuvu: gera sauja rausvųjų dobilų lapų, nektarinas, bananas ir pusė stiklinė vandens.
Televizijos projekte „Muzikinis iššūkis“ susipažinę atlikėjai M. Šedžiuvienė bei A. Janonis ir nukeliavę iki jo finalo, tęsia kūrybinę draugystę ir toliau. Netrukus dainininkai savo gerbėjams pristatys savo pirmąją autorinę dainą kaip duetas. Žinomi atlikėjai mielai sutiko atskleisti savo kulinarines silpnybes. M. Šedžiuvienė prisipažino, kad labiausiai mėgsta gaminti kiaušinienę. „Į plaktus kiaušinius įmaišau kietojo ar mocarelos sūrio, įdedu druskos ir kvapniųjų pipirų, tuomet visą masę kepu ant sviesto. Šalia kiaušinienės patiekiu duonos skrebučių su sviestu ir arbūzo skiltelę. Sūnus Gabrielius dievina šį patiekalą“, – pasakojo dainininkė, virtuvėje neapsieinanti be elektrinio trintuvo. Juo paprastai smulkina daržoves ar vaisius, iš kurių gamina kremines sriubas, kokteilius. M. Šedžiuvienė sakė neretai gaminanti trintų vaisių kokteilį – į plaktuvą įdeda šaldytų braškių, špinatų, bananų, kokoso drožlių ir „chia“ sėklų.
A.Janonis prisipažino nesantis didelis maisto gaminimo gerbėjas, tačiau kartais palepina save, šeimą ar draugus. Labiausiai jaunam vyrui patinka kepti jautienos didkepsnius, nes tai trunka vos kelias minutes. Tiesa, pasak Audriaus, prieš tai svarbu pasidomėti ir surasti gerą mėsos parduotuvę. Šalia jautienos didkepsnio vaikinas patiekia šviežių daržovių, kurias paskanina alyvuogių aliejumi ar grietine, žolelėmis ir žiupsneliu druskos.
„Skaniausias gėrimas man – vanduo su citrinos ar greipfruto griežinėliu. Namuose turiu grafiną, jame kiekvieną rytą pasidarau šio gėrimo. Jei noriu vaisių kokteilio, kreipiuosi į Moniką – ji šio gėrimo meistrė“, – šypsodamasis sakė A. Janonis.