S.Vaitulionis namuose surengė jaukų kulinarinės knygos pristatymą: būrys draugų ir beveik 100 kotletukų

Saugirdas Vaitulionis namuose surengė jaukų kulinarinės knygos pristatymą / Asmeninio albumo nuotr.
Saugirdas Vaitulionis namuose surengė jaukų kulinarinės knygos pristatymą / Asmeninio albumo nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Išskirtiniais ir įspūdingais renginiais garsėjantis Saugirdas Vaitulionis, savaitgalį draugams ir bičiuliams pristatė savo pirmąją kulinarinę knygą „Skaniai gaminti gali visi“. Tačiau šį kartą, pasirinktas vakarėlio formatas buvo kitoks ir ypatingas – draugus jis sukvietė į savo namus, kuriems surengė jaukią vakarienę.

Knygos pristatymo nepraleido viena artimiausių Saugirdo draugių dainininkė Natalija Bunkė, atlikėja Simona Nainė, stilistė Milda Metlovaitė, renginių organizatoriai Liutauras Galinis ir Kristina Kaikarienė, „Natūralios Idėjos“ įkūrėjai Paulius ir parfumerė Greta Vaitulioniai, visuomenininkė Nijolė Jagelavičienė, nuomonės formuotojas Naglis Bierancas, dizainerė Audronė Bunikienė, Klaipėdos restorano „Toli nuo klasikos“ įkūrėja ir šefė Lina Žilevičė bei virtuvės šefas Gediminas Albrichtas.

Visi jie, ne tik geri Saugirdo Vaitulionio bičiuliai, bet taip pat ir gero maisto mylėtojai, kurių kiekvieno receptas atsidūrė ir naujojoje kulinarinėje knygoje.

Saugirdas Vaitulionis namuose surengė kulinarinės knygos pristatymą
Saugirdas Vaitulionis namuose surengė kulinarinės knygos pristatymą / Justė Juškevičiūtė nuotr.

Netikėtą knygos pristatymą namuose nusprendęs surengti S.Vaitulionis sako, jog kitokio jo ir negalėjo įsivaizduoti – juk knyga ir yra apie jaukų ir svarbiausia paprastą gaminimą namuose:

„Prieššventinis laikotarpis yra tas laikas, kai visi sugrįžta į savo namų virtuves, o vakarienės su draugais ar šeima tampa daug dažnesnės. Šią knygą kūriau, norėdamas visiems priminti tą gaminimo džiaugsmą ir parodyti, kad gardūs patiekalai gali būti labai lengvai paruošiami, be jokio didelio vargo, rebusus primenančių receptų ar didžiulio ingredientų sąrašo. Manau, kad knyga pasirodė pačiu laiku – ji gali būti puikia dovana artėjančioms šventėms tiek mamoms ir močiutėms, kurios, atrodytų, jau labai gerai žino visas virtuves paslaptis, tiek ir nuolatos skubančiam šiuolaikiniam žmogui, tiesiog mėgstančiam skaniai pavalgyti.“

Saugirdas Vaitulionis namuose surengė kulinarinės knygos pristatymą
Saugirdas Vaitulionis namuose surengė kulinarinės knygos pristatymą / Justė Juškevičiūtė nuotr.

Netikėtas pristatymo vakaras maloniai nustebino visus susirinkusius svečius, tarp kurių ir stilistė Milda Metlovaitė: „Mes visi pripratę, kad jei jau bus Saugirdo puota, tai viskas bus ištaiginga ir prašmatnu. Bet toks sprendimas pasirinktas manau labai gerai apgalvotai – juk knyga ir yra apie tai, kad gaminti gali visi, o geriausi draugų vakarėliai visada juk vyksta virtuvėje. Mes visi mėgstam gerus restoranus ir išskirtinį maistą, tačiau įdėk mums į lėkštę kotletų su bulvių koše ir būsime patys laimingiausi žmonės.“

Savo namuose dažnai vakarienes draugams ruošiantis Saugirdas Vaitulionis ir šį kartą susirinkusius nustebino jau išbandytais ir visų labai mėgstamais patiekalais.

„Užkandžiams paruošiau instagrame hitu tapusias salotas su grūdėta varške ir kalakutienos kumpiu, rožinę burokėlių ir fetos užtepėlę bei Naglio Bieranco firminę užtepėlę su tunu ir pistacijomis. Pagrindiniu patiekalu tapo mano mamos firminiai kotletai su korėjietiškomis morkomis bei bulvių koše su daug sviesto ir parmezano, ir ,žinoma, pagal Liutauro Galinio receptą – pasakiškai skanus sluoksniuotos tešlos varškės ir sūrio pyragas. Tiesa, nesu pratęs ruošti vakarienės kelioms dešimtims žmonių, tai iškepti kone 100 mažų kotletukų – buvo reikalų – tarp orkaitės ir puodų sukausi nuo ankstaus ryto. Dabar suprantu visas mamas ir močiutes, kurios per Kūčias gausioms šeimoms suruošia 12 patiekalų“, – juokiasi Saugirdas.

Saugirdas Vaitulionis namuose surengė kulinarinės knygos pristatymą
Saugirdas Vaitulionis namuose surengė kulinarinės knygos pristatymą / Justė Juškevičiūtė nuotr.

„Tai buvo labai nuostabi įžanga į visą Kalėdinį laikotarpį. Kuomet su draugais ir artimaisiais susitiksime vis dažniau, o namuose kvepės maistu, skambės juokas ir nuoširdūs pokalbiai. Į šią knygą išties sudėta daug širdies ir kiekvienas jos puslapis – tikras „saldainis“ akims“, – atviravo naminiu maistu vakaro metu besimėgavusi dizainerė Audronė Buniekienė.

Apie bendrą meilę maistui prabilo ir pati savo patiekalais bičiulius mėgstanti stebinti Natalija Bunkė: „Buvo labai smagu pabūti visiškai kitokiame knygos pristatyme, labai jaukiai, tiesiog namuose. Mus su Saugirdu turbūt labiausiai ir suvienija virtuvė – bendros vakarienės jau tapusios gražia mūsų tradicija, kuomet ne tik ragaujame vienas kito pagamintus patiekalus, bet ir visada daug plepame ir juokiamės.“

Fotogalerija:

Naująja Saugirdo Vaitulionio kulinarine knyga nudžiuginti draugus, artimuosius ar tiesiog pačius save jau gali kiekvienas maisto mylėtojas – ją užsisakyti galima asmeninėje autoriaus svetainėje saugirdas.lt . Dalis jų atkeliaus ir su pačiu autoriaus parašu: „Visą penktadienį praleidau sandėlyje, pasirašinėdamas knygas, kurias per porą parų tiesiog iššlavė išankstinėje prekyboje. Ši premjera – man ypatingas momentas ne tik todėl, kad gyvenime dar nesu išleidęs knygos. Džiaugiuosi, kad su mano ir artimiausių bičiulių receptais į tūkstančių žmonių namus galėsime atnešti jaukias ir kvepiančias kulinarines patirtis. Ypač prieš šventes, kai taip norisi jaukumo ir artimųjų klegesio namuose.“

Saugirdas Vaitulionis namuose surengė kulinarinės knygos pristatymą
Saugirdas Vaitulionis namuose surengė kulinarinės knygos pristatymą / Justė Juškevičiūtė nuotr.

Į knygą nugulė Saugirdo mamos Pajautos, dainininkės Natalijos Bunkės, visuomenininkės Nijolės Jagelavičienės, verslininkės Dainos Bosas, dizainerio Roberto Kalinkino, drabužių kūrėjos ir dainininkės Simonos Nainės, nuomonės formuotojo Naglio Bieranco, renginių organizatoriaus Liutauro Galinio, atlikėjos Dianos Dargienės, drabužių kūrėjos Erikos Vitulskienės ir daugelio kitų Saugirdo bičiulių mėgstamiausi receptai ir istorijos. Saugirdas nepamiršo ir profesionalų patarimų, todėl knygoje nugulė ir šalyje garsių virtuvės šefų bei Saugirdo bičiulių receptai.

Jais pasidalino restorano „Mobis dikas“ įkūrėjas Gediminas Albrichtas, ikoninio restorano „Toli nuo klasikos“ įkūrėja ir šefė Lina Žilevičė, sostinės restorano „Aerottoria“ šefas Tomas Žindulis, „Roko Virtuvės“ įkūrėjas Rokas Galvonas bei „Aurimėlio virtuvės“ tinklaraščio autorius Aurimas Alionis.