Lapkričio 19 d. viešbutyje „Crowne Plaza Vilnius“ vyko „Wine + Dessert 2018“ čempionatas, kuriame devintąjį kartą geriausi Lietuvos šefai, someljė, konditeriai, vyno ir maisto ekspertai pristatė savo sukurtus desertų ir vyno derinius. Žiūrovų laukė ne tik įdomus renginys, bet ir seminarų programa.
Čempionato sumanytojas Arūnas Starkus sakė, jog per aštuonerius metus čempionato formatas nesikeitė, tačiau labai keitėsi kontekstas, kuriame jis vyksta: „2010-aisiais rinka dar tik vystėsi, buvo nedaug gerų restoranų, todėl siekėme paskatinti platesnį saldaus vyno pasirinkimą šalies restoranuose, įvairesnius desertus. Šiandien šio gėrimo tiekimas išaugęs, šalies restoranai – tarp geriausių Baltijos šalyse, juose dirba gerai pasirengę someljė ir ambicingi šefai ir konditeriai. Lietuvoje nei vyno, nei saldumynų prieinamumas, kiekis nebėra vertybė, restoranų lankytojai pamatė pasaulį, išpruso, todėl tikimės, kad ruošdamiesi varžyboms dalyviai galvoja ir apie aukštesnę kokybę, subtilesnius, intelektualesnius, įdomesnius derinius, kurie visus metus stebins restoranų lankytojus.“
Kasmet prie čempionato prisijungia naujos dalyvių komandos. Šiemet pirmą kartą jėgas išbandė šefai Matas Paulinas ir Vita Bartininkai. Jie teigė, kad geriausios idėjos gimsta jomis dalinantis. Šefai dalyvavo dviejose komandose, tad ruošė du skirtingus skanėstus:
„Vienu norėjome parodyti gerai pažįstamą lietuvišką produktą naudodami visas jo dalis: tvarumas – viena iš restorano nuostatų. Antrasis desertas atskleidė lietuviškos gamtos ir virtuvės galimybes bei mūsų kūrybingumą.“
Paklausti apie pasiruošimo procesą, abu prisipažino patyrę įvairių nuotykių: „Rinkdami slyvas savame ūkyje, buvome užpulti kaimynų karvių. O beruošiant čempionatui antrąjį desertą vienas iš pagrindinių įrankių buvo kirvis.“