Sau ir svečiams: 10 gardžių užtepėlių
Užtepėlės – lengvas, greitas ir labai skanus užkandis. Tinka ir patiems užkąsti, ir netikėtai užklupusiems svečiams pavaišinti.
Tereikia nusipirkti gardžių trapučių, duonelių ar traškų prancūzišką batoną ir... skanaus! Gaminti užtepėles labai lengva. Tai sugebės ne tik patyrusios šeimininkės. Be to, smagu, kad nebūtina kruopščiai laikytis receptų nurodymų – drąsiai galite improvizuoti, atrasti naujų skonių.
Užtepėlių skonį ypač praturtina įvairios šviežios ar džiovintos žolelės, balzaminis actas, pesto padažas, sėklos, riešutai. Pastaruosius tereikia susmulkinti ir, jei norite išgauti dar pikantiškesnį skonį, šiek tiek paskrudinti sausoje keptuvėje.
Su kuo valgyti užtepėles? Ogi su kuo tik norite – pagal skonį. Ypač tinka įvairūs trapučiai, džiūvėsėliai, šviežia čiabata, pita ar paprasčiausias batonas.
Ketinate vaišinti svečius? Verta pagalvoti apie įdomesnį patiekimą. Paprasta, skanu ir estetiška – skrudintos prancūziško batono riekelės. Dailiai suraikykite prancūzišką batoną, užtepkite šiek tiek sviesto, užberkite smulkintų česnakų, užtepkite pesto padažo ar apibarstykite žolelių prieskoniais (ypač tinka Provanso žolelių mišinys arba smulkinti džiovinti raudonėliai). Trumpam pašaukite riekeles į orkaitę, kol dailiai apskrus.
Prie užtepėlių tinka ir įvairios duonos lazdelės, tortilijų trikampėliai ar trapios tešlos krepšeliai. Pastarieji ypač skanu ir patogu valgyti. Tereikia įsigyti jų jau paruoštų parduotuvėje arba išsikepti pačioms (KAIP KEPTI SKANIUS TRAPIUS KREPŠELIUS, GALITE SUŽINOTI ŠIAME RECEPTE; TIK TIEKIANT SU UŽTEPĖLĖMIS, NESALDINKITE JŲ TEŠLOS, GALITE ĮBERTI ŽIUPSNELĮ DRUSKOS).
Tiekiant užtepėles svečiams, šalia galite padėti nedidelių indelių su įvairiais priedais: sezamų, saulėgrąžų sėklomis, tarkuotu brandintu sūriu, kaparėliais ir pan. Bus savotiška atrakcija – kiekvienas pats galės susikurti užkandėlę pagal savo skonį.
PARAGAUKITE!
DAR DAUGIAU SKANIŲ UŽTEPĖLIŲ RASITE STRAIPSNYJE: 8 FANTASTIŠKO SKONIO UŽTEPĖLĖS.
DĖMESIO! Kviečiame dalyvauti RECEPTŲ KONKURSE „Mano superpatiekalas iš bulvių“ ir laimėti puikų prizą!