Saulius Urbonavičius-Samas: „Gyvenime reikia dažniau sakyti TAIP“
Daugiau nei 30 metų gyvuojančios legendinės grupės „BIX“ nariai Saulius Urbonavičius-Samas ir Gintautas Gascevičius – ne tik geri bičiuliai, bet ir nepraleidžiantys progos pasivaržyti tarpusavyje. Jau šį šeštadienį TV3 kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“ žinomi vyrai, negailėdami pokštų, smagių istorijų ir tikro vyriško azarto, demonstruos savo sugebėjimus virtuvėje.
Šį kartą laida išskirtinė ne tik ypatingais svečiais, bet ir neeiline vieta. Vasarišku oru lepinantį šeštadienį filmavimo aikštelė persikėlė į poilsio kompleksą „Vilnius Grand Resort“, kuriame vyko pirmasis ir didžiausias Lietuvoje „Kamado BONO“ inicijuotas grilininkų bendruomenės „Lithuania grilling and smoking“ suvažiavimas, pritraukęs daugiau nei 2 tūkstančius žmonių.
Prieš metus šefų Tomo Petrylos ir Vadimo Amosovo sukurta feisbuko grupė tapo tikru fenomenu, vienijančiu daugiau nei 13 tūkst. narių. Subrendus idėjai surengti gyvą susitikimą, laidos „Virtuvės istorijos“ komanda negalėjo praleisti tokio renginio, tad savo svečius pakvietė būtent čia. Azartiškai ir ypač nuotaikingai dvikovai susitiks „BIX“ grupės nariai Saulius Urbonavičius-Samas ir Gintautas Gascevičius. Kuris iš jų geresnis kulinaras, nuspręs jųdviejų bičiulis, dar vienas grupės narys Aurimas Povilaitis.
Jau prieš prasidedant kovai netrūks geros nuotaikos ir pokštų – atlikę linksmus ritualus ir suploję rankomis vyrai stos į priešininkų puses. „Aišku, kad nusiteikę kovai. Mes visą laiką, kai susitinkam, iš karto mušamės“, – šmaikštaudamas kovą pradės Samas.
„BIX“ grupės lyderis S. Urbonavičius-Samas – tikras žmogus orkestras, ne tik daugiau nei 30 metų koncertuojantis, bet ir prodiusuojantis didžiausius projektus Lietuvoje. Vienas jų – „X Faktorius“, kurio nuotaikomis, kaip pats sakys, šiuo metu ir gyvena.
„Manau, kad lietuviai be galo ir be proto talentingi. Mes iš tikrųjų turime labai talentingą šalį. Reikia gyvenime dažniau sakyti „taip“, eiti, daryti, nes per daug gyvenime yra „ne“. Po to ateina gailėjimasis, kad reikėjo kažką daryti, o laikas jau praėjo“, – kalbės grupės lyderis.
Vyro talentu scenoje neabejoja niekas, tačiau, ar pavyks atskleisti sugebėjimus virtuvėje? „Aš kairiarankis, tai man labai sunku. Visada gaminu pusryčius, įvairiausias košes, čia jau yra mano reikalai. Tad šeima pusryčiais yra pavaišinama visada“, – apie savo kulinarinius sugebėjimus kalbės vyras.
„Čia, tokiu lygiu, man – iššūkis, o gaminti, žinoma, moku. Mano mėgstamiausias produktas – virtas kiaušinis, jį moku virti tobulai“, – savo patirtimi juokdamasis dalinsis ir konkurentas G. Gascevičius.
Poilsio komplekse „Vilnius Grand Resort“ įsikūrusioje laidos studijoje šeštadienio rytą virs nuotaikinga ir azartiška kova, netrūks nei vyrų pokštų, nei smagių istorijų. Konkurentai, išsiskirstę į skirtingas puses, mėgins iškovoti pergalę kepdami ant grilio: S. Urbonavičius-Samas su šefe Ilona Juciūte-Čibirkiene bei mėsos krautuvėlės „TAR TAR“ atstove Erika Čaplikaite keps sultingą jautienos nugarinę su kaulu, o G. Gascevičius, padedamas talentingo grilio šefo Kristupo Krivicko, ruoš jautienos antrekoto kepsnį su daržovėmis.
Vyrų kulinarinių sugebėjimų atvyks įvertinti jų draugas, dar vienas grupės „BIX“ narys – Aurimas Povilaitis. Vyras ne tik scenos profesionalas, bet ir puikus kulinaras, tad įtikti išlavintam Aurimo skoniui bus nelengva.
Proga pasimėgauti sultinga mėsa ir išskirtiniais kulinariniais šedevrais džiaugsis ne tik draugų patiekalus ragausiantis A. Povilaitis, bet ir visi susirinkę neeiliniame grilininkų suvažiavime. Kulinarijos profesionalai pasirūpino, kad renginio svečiai neliktų alkani ir užkūrė tikrą mėsos puotą: patiekta 600 šoninės šonkaulių porcijų, 350 sultingų mėsainių, 100 kebabų ant iešmo, 200 brandintos jautienos krūtininės ir didkepsnių porcijų, 200 tortilijų su plėšyta kiauliena, 200 austrių, 100 porcijų plovo, o ant iešmų čirškė net 3 avinai.
Kaip S. Urbonavičius ruošiasi „X Faktoriui“? Ar vyrai tokie pat talentingi virtuvėje kaip ir ant scenos? Apie tai ir dar daug daugiau sužinosite jau rytoj 10 val. laidoje „Virtuvės istorijos“.