Šaunios idėjos savaitgalio valgiaraščiui
Savaitgalis – puiki proga visai šeimai drauge jaukiai susėsti prie stalo, pasimėgauti skaniais pietumis, pasišnekučiuoti apie praėjusios savaitės darbus. Taigi palepinkite artimuosius kokiu nors dar negamintu patiekalu!
SAVAITGALIO RECEPTAS
(4 asmenims)
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
Produktai
250 g lazanijos lakštų, 300 g nedideliais gabalėliais supjaustytos keptos vištienos, 200 g brandinto sūrio, 200 g pievagrybių, 100 g svogūnų, 2 česnako skiltelės, 100 ml baltojo sauso vyno, 2 valg. š. aliejaus, žiupsnelis džiovintų čiobrelių, pagal skonį druskos ir pipirų.
Padažui
2 kiaušiniai, 225 g grietinėlės, žiupsnelis žolelių prieskonių mišinio.
Kaip gaminti
1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstus česnakus. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir dar 5 min. pakepinkite.
2. Supilkite vyną, suberkite prieskonius, sudėkite vištieną, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
3. Paruoškite padažą: kiaušinius išplakite su prieskoniais. Plakdama supilkite grietinėlę.
4. Kepimo indą patepkite riebalais ir sluoksniuokite lazanijos lakštus, įdarą, tarkuotą sūrį ir padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti sūrio. Indą uždenkite kepimo plėvele ar aliuminio folija ir 25 min. kepkite 180 °C karštumo orkaitėje.
Patarimas. Apkepą patogiausia sluoksniuoti stačiakampiame inde. Jei namiškių skoniai skiriasi (vieni mėgsta mėsiškus, kiti – vegetariškus patiekalus), verta įsigyti kelis mažesnius stačiakampius indelius. Kadangi į orkaitę jų telpa keli, vienu kartu galėsite iškepti lazanijų su skirtingais įdarais.
IDĖJOS SAVAITGALIO VALGIARAŠČIUI
SALOTOS
SRIUBOS
KARŠTIEJI PATIEKALAI
DESERTAI
VAIKAMS