Savaitgalio desertas
Nagi pasisaldinkime truputį sau gyvenimą - išsikepkime gardų obuolių pyragą arba pasiruoškime burnoje tirpstančią "panna cottą"...
SAVAITGALIO RECEPTAS
4 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 15 min.
Produktai:
125 g sviesto; 2 kiaušiniai; 1 stiklinė cukraus; 125 ml pieno; 2 stiklinės miltų; 2 arbat. š. kepimo miltelių; 1 arbat. š. cinamono; 1 kg obuolių.
Kaip gaminti:
1. Trynius išsukite su cukrumi. Paskui supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus ar stambiai sutarkuotus obuolius.
2. Galiausiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą ir 30–40 min. kepkite 200ºC karštumo orkaitėje.
SIŪLOME IŠBANDYTI