Savaitgalio malonumui: pusryčiai į lovą

Pusryčiai į lovą / Astos Černės nuotr.
Pusryčiai į lovą / Astos Černės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Akimirkai užsimerkite ir įsivaizduokite: savaitgalio rytas, niekur nereikia skubėti, pro langą skverbiasi jaukūs rudens saulės spinduliai... Iš virtuvės atsklinda kepamų riestainių kvapas, o po akimirkos prieš jus – padėklas su gardumynais. Ar gali kas nors padaryti savaitgalį dar labiau idilišką nei pusryčiai į lovą?

Pusryčiai į lovą - itin didelis malonumas. Nors paprastai jas mėgaujamasi itin retai, tai nėra prabangi ar neįmanoma misija: tereikia meilės, noro, iniciatyvos ir netuščio šaldytuvo. O jei norite, kad pusryčiai būtų dar įsimintinesni – galbūt savaitgalio rytą jūsų mylimas žmogus švenčia gimtadienį? – susiplanuokite meniu šiek tiek iš anksto. Tikime, kad nuostaba, išvydus jus su padėklu rankose, bus begalinė!

► Minkšti, purūs, aromatingi ir dailūs riestainiai idealiai tinka tobuliems savaitgalio pusryčiams. Patiekti juos galite su naminiu džemu, kremu ar kitais saldžiais pagardais. Jei nedėsite į tešlą cinamono ir sumažinsite cukraus kiekį, riestainius galėsite panaudoti kaip duoną gardiems ir sotiems sumuštiniams. Žinoma, riestainiams pagaminti reikia šiek tiek laiko, tačiau juk toli gražu ne kasdien lepiname mylimus žmones pusryčiais į lovą, tiesa? 

{recipe|3523}

► Kol vasaros uogos pačios skaniausios šviežios, džemams jas naudoti pernelyg gaila. O štai apelsinų sezonas, galima sakyti, trunka ištisus metus, todėl ir džemą iš jų išvirti nėra labai gaila. Priešingai, džemas toks citrusinis, maloniai saldžiarūgštis ir gardus, jog gali pasirodyti, kad tai ir yra tikroji apelsinų paskirtis – būti džemu savaitgalio pusryčiams.

{recipe|3530}

Trinti vaisių kokteiliai vasaros metu puikiai gali pakeisti ryto arbatos ar kavos puodelį – ypač, kai ateina savaitgalis, o už lango skaisčiai šviečia saulė. Šis kokteilis ne per saldus, gaivus, pakankamai tirštas – patiks visiems, mėgstantiems trintus kokteilius.

{recipe|3531}

Tekstas ir receptai Astos Černės