Savaitgalio pietums – gardžių lazanijų receptai
Greičiausiai prisimenate katiną Garfildą, kuris būtų viską atidavęs už gabalėlį burnoje tirpstančios lazanijos... Kadangi savaitgalis skirtas lepinimuisi, siūlome išsikepti šio gardaus patiekalo ir nustebinti artimuosius gurmanišku skoniu. Lazaniją pasigaminti nėra sudėtinga, o turint galvoje, kad variacijos ir fantazija – būtini ingredientai virtuvėje, manome, jog tikrai išsirinksite patį skaniausią receptą!
Nieko keista, kad lazanija – vienas žymiausių itališkos virtuvės patiekalų. Beje, įdomu, kad terminas lasagna kilo iš graikų kalbos ir reišk4 „valgį, dubenį“. Graikai kepimo indus vadino šiuo vardu, o vėliau tokią vartoseną perėmė ir romėnai. O dabar turime lazaniją – skanutėlius makaronų lakštus, kurie pertepami ir kepami su mėsos, sūrio, daržovių bei kitais nuostabiais įdarais. Skanaus!