Savaitgalio pasiūlymas – naminė pica
Koks savaitgalis be sočių ir skanių pietų? Šiandien rojų Žemėje sukurs gardi naminė pica! Tai paprastas, tačiau dažniausiai visiems įtinkantis patiekalas...
Picos variacijų – daugybė. Nors teigiama, kad pirmą kartą žodis „pizza“ aptinkamas jau 997 m. Italijoje, tačiau tuo metu pica tikrai nepriminė mums įprasto skanėsto, o veikiau galėjo būti fokačija. Žinoma ir tai, kad ji buvo valgoma ir Viduržemio regionuose, Graikijoje, Egipte. Tačiau bene didžiausią indėlį į picos populiarumą įnešė kepėjas Raffaele Esposito Neapolyje. 1889 m. savo restorane, pavadintame Pizzeria di Pietro, jis iškepė garsiąją „Margaritą“, kuri buvo skirta specialiai Italijos karaliaus Umberto I ir karalienės Margaritos garbei bei simbolizavo Italijos vėliavą (žalia – bazilikai, balta – mocarela, raudona – pomidorai). Na, o vėliau picos pradėjo dygti kaip grybai po lietaus visame pasaulyje. Tačiau itališka pica išlieka tikra klasika. Tarkime, Amerikoje ji tapo kone kasdieniu maistu: per sekundę amerikiečiai sukemša net 360 picos gabalėlių! Indijoje ji gardinama marinuotu imbieru, panyru, malta aviena, Japonijoje barstoma jūrų gėrybių, o Lietuvoje galima picų rinktis iš paties ilgiausio sąrašo – picą galima sukurti ir patiems.
Kuo gardinti picą? Apie tai plačiau skaitykite straipsnyje „Kuo gardinti picą“. O dabar rinkitės receptus ir gaminkite! Skanaus, mielosios!