Savaitgalio pietūs – su gurmanišku prieskoniu

Kepta višta su aitriąja paprika / Shutterstock nuotr.
Kepta višta su aitriąja paprika / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Savaitgalį kas skubės džiaugtis žiemos pramogomis, kas susitikti ir kuo daugiau laiko praleisti su artimaisiais, tačiau viena aišku, be gardžių pietų – nė iš vietos!

DIENOS RECEPTAS 

Kepta višta su aitriąja paprika

6 asmenims. Pagaminsite per 2 val.

 

Produktai

3 skiltelės česnako; 2 ankštys raudonųjų aitriųjų paprikų; 4 valg. š. sviesto; 1 valg. š. jūros druskos; 2 valg. š. kmynų; 1 arbat. š. rozmarinų; 1 vidutinio dydžio višta.

 

Kaip gaminti

1. Smulkiai sutrinkite aitriąją papriką, česnaką. Minkštą sviestą sumaišykite su druska, kmynais, rozmarinu, sutrintu česnaku, aitriąja paprika ir gautu mišiniu gerai įtrinkite kepti paruoštą vištą.

2. Kepkite orkaitėje 1,5–2 valandas.

3. Skanaukite su šviežiomis arba apkeptomis daržovėmis. 

 

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Pyragas su mėsos kukuliais
Pyragas su mėsos kukuliais / Autorės nuotr.