Savaitgalio skanėstas: gaivus uogų pudingas

Uogų pudingas / Astos Černės nuotr.
Uogų pudingas / Astos Černės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Braškės, mėlynės, avietės, vyšnios, gervuogės, šilauogės, serbentai... Šiuo metu galime džiaugtis pačiu uogų sezono įkarščiu. Žinoma, uogos pačios skaniausios ir vertingiausios šviežios: ką tik nuskintos nuo šakelių, kvepiančios šiltomis vasaros dienomis, akimirkai apsvaiginančios savo saldumu. Tačiau tuomet, kai išragausite visų šviežių uogų, suteikite šansą ir iš jų ruošiamiems desertams. Pavyzdžiui, vasariškam uogų pudingui.

Šiam uogų pudingui galite naudoti įvairiausias uogas. Vienos rūšies ar dešimties rūšių – tas, kurias mėgstate labiausiai, arba visas iš eilės. Jeigu nuspręsite naudoti rūgštesnes uogas, tačiau mėgstate saldžius desertus, įberkite šiek tiek daugiau cukraus.

Uogų pudingas šimtu procentų pateisina žodžius, kad paprastumas slypi genialume arba mažiau yra daugiau. Vos keli produktai, vos keliolika minučių, vos viena naktis kantrybės – ir štai prieš jūsų akis nuostabus vasariškas desertas!

Uogų sezonas vis dar tęsiasi – labai rekomenduojame išbandyti!

{recipe|3464}

Receptas Astos Černės