Savaitgalio skanėstas: vaisių pica

Vaisių pica / Astos Černės nuotr.
Vaisių pica / Astos Černės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Su kuo paprastai siejamas žodis „pica“? Su Italija, su šurmuliuojančiomis picerijomis, su pievagrybiais, vištienos gabalėliais ir baltu padažu. Bet gali būti ir kitaip! Pica gali būti... saldi! Su varškės kremu ir spalvingais vaisių gabalėliais. Netikėta? Bet skanu, gražu ir vasariška!

Vaisių picą galite vadinti ir paprasčiausiu pyragu – tačiau tai neskambės taip žavingai ir nesuintriguos tų, kuriems pasakosite apie šį skanėstą. Be to, reikia sutikti, kad šis vasariškas desertas tiek savo paruošimu, tiek patiekimu yra labai panašus į picą. Tik, priešingai nei mums įprastose picose, pagrindą čia atstoja didelis apvalus nestoras saldus biskvitinis sausainis. Jis yra aptepamas ne pikantiškais padažais, o varškės ar maskarponės kremu. Ant kremo išdėliojamos įvairios mėgstamos uogos ar vaisiai ir, galiausiai, viską vainikuoja padažas! Juk pica be padažo tiesiog neįsivaizduojama, ar ne? Pagal savo skonį – dosniai ar subtiliai – apšlakstykite vaisių picą miltelinio cukraus ir citrinų sulčių glaistu. Jį galite pakeisti ir mėgstamu netirštu džemu. Jei mėgstate kontrastingus saldžiarūgščius skonius, ypač patikti turėtų mėlynių, juodųjų serbentų ar kitų rūgštesnių uogų džemas.

Štai ir viskas! Vasarišką vaisių picą galite tiekti tiesiai ant stalo, kur jau nekantraudami laukia draugai ar namiškiai!

Tokia vaisių pica neabejotinai patiks tiek suaugusiesiems, tiek vaikams. Be to, desertas atrodo gaiviai, spalvingai ir gražiai, todėl drąsiai galite patiekti jį ir ant šventinio stalo. Organizuojate šventę gamtoje, o gal  smagų ir aktyvų gimtadienį vaikams? Iškepkite biskvitus nedidelėse apvaliose formelėse ir paruoškite nedideles picas! Jos atrodys ne mažiau žaviai, o valgyti bus dar patogiau ir smagiau.

{recipe|3390}

Tekstas ir receptas Astos Černės