Savaitgalio valgiaraščiui – 10 gaivių salotų receptų
Atėjo tas metas, kai daugeliui iš mūsų nesinori sunkių, riebių patiekalų. Jei esate viena iš tokių, kviečiame prisijungti prie gausaus salotų gerbėjų būrio!
- Vištienos krūtinėlė: 1 vnt.
- Ttrečdalis kininio kopūsto
- Morkos: 1 vnt.
- Saliero stiebas: 1 vnt.
- Vyšniniai pomidoriukai: 4 vnt.
- Sojų padažas: 2 valg. š.
- Balzaminis actas: 1 valg. š.
- Ryžių actas 1 valg. š.
- Rudasis cukrus: 1 valg. š.
- Sezamų aliejus: 1 arbat. š.
- Sezamo sėklos: 50 g
- Druska: pagal skonį
- Juodieji malti pipirai: pagal skonį.
Kaip gaminti
1. Morką nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, salierą – griežinėliais, kininį kopūstą – juostelėmis.
2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, sudėkite į keptuvę, tada supilkite balzaminį ir ryžių actą, sojos padažą, suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol pusė padažo nugaruos, šiek tiek sutirštės, o vištiena apskrus.
3. Tada sumeskite morkų šiaudelius, salierų griežinėlius ir kepinkite juos apie 5 min.
4. Galiausiai suverskite kininį kopūstą, pomidorų puseles ir dar truputį pakaitinkite.
5. Baigdama gaminti salotas pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir užberkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų.
Neradote salotų, kurias norėtumėte gaminti? IEŠKOKITE DAUGIAU RECEPTŲ!