Savaitgalio valgiaraštis: išsirinkite ir gaminkite
Kokiu gardėsiu šį kartą nustebinsite artimuosius? Kad būtų lengviau išsirinkti ir linksmiau gaminti, siūlome pluoštelį šaunių idėjų. Kartais visai smagu palepinti šeimyną nekasdieniais, skaniais ir sočiais patiekalais!
Marinuoti sprandinės kepsneliai
Reikės:
• 4 valg. š. aliejaus,
• 4 valg. š. citrinos sulčių,
• 1 arbat. š. medaus,
• skiltelė česnako,
• 1 arbat. š. džiovintų rozmarinų,
• 4 gabalėliai kiaulienos sprandinės,
• 100 ml obuolių sulčių.
Kaip gaminti:
1. Aliejų išsukite su citrinos sultimis, medumi, sutrinta česnakų skiltele ir rozmarinais. Sudėkite mėsą ir palikite marinuotis.
2. Mėsos gabalėlius iš abiejų pusių apkepinkite įkaitintame aliejuje. Supilkite obuolių sultis ir 5–7 min. kepkite.
3. Kepsnelius patiekite su marinuotomis aitriosiomis paprikomis ir salotomis su ridikėliais.
TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI:
► SALOTOS
► SRIUBOS
► KARŠTIEJI PATIEKALAI
► DESERTAI
► SVEČIAMS