Savaitgalio valgiaraštis: išsirinkite ir gaminkite

Marinuoti sprandinės kepsneliai / Mariaus Žičiaus nuotr.
Marinuoti sprandinės kepsneliai / Mariaus Žičiaus nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kokiu gardėsiu šį kartą nustebinsite artimuosius? Kad būtų lengviau išsirinkti ir linksmiau gaminti, siūlome pluoštelį šaunių idėjų. Kartais visai smagu palepinti šeimyną nekasdieniais, skaniais ir sočiais patiekalais!

Marinuoti sprandinės kepsneliai

Reikės:

• 4 valg. š. aliejaus,

• 4 valg. š. citrinos sulčių,

• 1 arbat. š. medaus,

• skiltelė česnako,

• 1 arbat. š. džiovintų rozmarinų,

• 4 gabalėliai kiaulienos sprandinės,

• 100 ml obuolių sulčių.

Kaip gaminti:

1. Aliejų išsukite su citrinos sultimis, medumi, sutrinta česnakų skiltele ir rozmarinais. Sudėkite mėsą ir palikite marinuotis.

2. Mėsos gabalėlius iš abiejų pusių apkepinkite įkaitintame aliejuje. Supilkite obuolių sultis ir 5–7 min. kepkite.

3. Kepsnelius patiekite su marinuotomis aitriosiomis paprikomis ir salotomis su ridikėliais.

TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI:

► SALOTOS

Salotos su kepta jautiena
Salotos su kepta jautiena / Mariaus Žičiaus nuotr.

► SRIUBOS

Salotos su kepta jautiena
Salotos su kepta jautiena / Mariaus Žičiaus nuotr.

► KARŠTIEJI PATIEKALAI

Salotos su kepta jautiena
Salotos su kepta jautiena / Mariaus Žičiaus nuotr.

► DESERTAI

Salotos su kepta jautiena
Salotos su kepta jautiena / Mariaus Žičiaus nuotr.

► SVEČIAMS

Salotos su kepta jautiena
Salotos su kepta jautiena / Mariaus Žičiaus nuotr.