Skani rudens pradžia su Beata Nicholson: „Visada buvau daržo vaikas“

Beata Nicholson / Karolio Mankausko nuotr.
Beata Nicholson / Karolio Mankausko nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Dažnai manęs klausia, kaip aš norėčiau būti pristatoma. Paprastai žmones pristatinėja pagal jų profesiją. Aš turbūt kaip ir dauguma moterų ir mamų, renkuosi, kad visų pirma aš esu mama, o tada esu darbuotoja“, – sako ketvirtojo vaiko besilaukianti kulinarių knygų ir TV laidų autorė Beata Nicholson.

„Nėštuke“ ji vadinama būti nenori ir juokaudama sako, kad jos pilve dabar yra butas. O kaip gimė jos aistra maistui?

„Mano šeima tikrai pakankamai ūkiška. Mano bobutė raugdavo kopūstus, darydavo dešras, ant aukšto kabėdavo visos lašinių paltys – ir aš užaugau mokėdama gaminti dešreles ir matydama, kaip auga ridikėliai, salotos, agurkai, pomidorai. Nebuvau miesto, taip vadinamas, „asfalto vaikas“. Aš buvau labiau daržo vaikas, nes esu iš Kėdainių. Kėdainiai, kaip žinia, – agurkai, pomidorai, gėlės... Mano vaikystė praėjo darže ir aš sakau, kad užaugau šeimoje, kurioje maistas buvo pagaminamas, o ne nuperkamas“, – pasakoja B. Nicholson.

Apie lyderystę, jaunystę, motinystę ir visus gyvenimo afrodiziakus – „Žinių radijo“ laidoje „Penktadienio uoga“.