Skaniai vakarienei – įdarytos bulvių puselės
Skubame, lekiame ir kartais nė nespėjame ramiai pavakarieniauti! Atsipalaiduokite ir pasigaminkite ką nors gardaus: dalinamės karštų patiekalų idėjomis.
DIENOS RECEPTAS
4 asmenims. Pagaminsite per 1 val.
Produktai
4 didesnės arba 8 mažesnės bulvės; 3 valg. š. aliejaus; (įdarui) 100 g mėlynųjų pelėsių sūrio; 4 valg. š. majonezo; 2 salierų stiebai; po pusę raudonos saldžiosios ir geltonos saldžiosios paprikos; 1 svogūnas; 2 skiltelės česnako; 1 žiupsnelis druskos; 2 valg. š. aliejaus.
Kaip gaminti
1. Bulves gerai nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite pusiau. Į skardą sudėkite bulvių puseles, aptepkite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Pravėsinkite ir išskobkite vidų.
2. Smulkiai supjaustykite daržoves ir kepkite aliejuje, kol šiek tiek suminkštės. Kai daržovės pravės, į jas sudėkite majonezą, pusę trupinto sūrio ir išskobtą bulvių minkštimą. Pagardinkite pipirais, druska ir gerai išmaišykite. Šio įdaro pridėkite į bulvių puseles, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių.
SIŪLOME IŠBANDYTI!