Skonių eksperimentai: šokoladinis cukinijų pyragas

A. Černės nuotr. / Šokoladinis cukinijų pyragas
A. Černės nuotr. / Šokoladinis cukinijų pyragas
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kulinarinės mados tendencijos tampa vis drąsesnės – ne tik garsūs pasaulio virėjai, bet ir paprastos namų šeimininkės savo virtuvėse ieško naujų skonių bei jų derinių. Juk būtent eksperimentuodami dažnai atrandame pačius puikiausius skonius net tuomet, kai visai to nesitikime, tiesa?

Šokolado ir cukinijų duetas jau seniai nėra sensacinga naujiena – tarkuotos cukinijos maišomos į pyragų, keksų ir keksiukų tešlą. Kartais iš labai panašios tešlos kepami šokoladiniai cukinijų biskvitai; juos pertepus mėgstamu kremu, galima sukurti labai gardų tortą.

Cukinijų skonis saldžiuose kepiniuose nėra juntamas, tačiau ši daržovė jiems suteikia labai malonaus drėgnumo, sunkumo, o šokolado skonis dar labiau sustiprinamas. Taigi, drąsiai galite rizikuoti net tuo atveju, jei namiškai nelabai mėgsta cukinijų – garantuojame, kad jie neatspės, koks yra tas slaptasis ingredientas, paverčiantis paprastą pyragą tokio sodraus ir turtingo skonio desertu!

Jei mėgstate, į šį pyragą visuomet galite įmaišyti porą saują smulkintų riešutų, pavyzdžiui, graikinių.

{recipe|4115}