Sluoksniuotos tešlos užkandžiai

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cukinijomis / Rūtos Plonytės nuotr.
Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cukinijomis / Rūtos Plonytės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Ne tik vieno kąsnio sumuštinukais galima vaišinti svečius. Gardūs, o ir gražiai atrodo įvairūs sluoksniuotos tešlos pyragai ir pyragaičiai su įdarais.

Gerai tai, kad tešlą jiems galima pasiruošti iš anksčiau ir visada turėti šaldymo kameroje. Prireikus galėsite pasiruošti tik norimą įdarą. O jų pasirinkimų – gyvos galybės, nuo saldžių varškės ir uogų ar vaisių iki mėsiškų, daržovių ar grybų. Štai keletas variantų.

Sluoksniuota tešla

Jums reikės: 300 g kvietinių aukščiausios rūšies miltų, 150 g sviesto, 1 kiaušinio, žiupsnelio druskos.

  • Į dubenį suberkite miltus, įkapokite sviestą, suberkite druską ir įmuškite kiaušinį. Suminkykite vientisą tešlą. Iškočiotą tešlą tieskite į skardą, apspauskite kraštus ir įdėkite 15 min. į šaldytuvą (arba laikykite kameroje, kol prireiks).

Įdaras su šonine

Jums reikės: 4 vidutinio dydžio svogūnų, 1 poro, 200 ml grietinėlės, 150 g šoninės, 2 kiaušinių, 100 g tarkuoto fermentinio sūrio, 2–3 skiltelių česnako, šaukšto balzaminio acto, 0,5 šaukštelio pipirų, žiupsnelio druskos.

  • Šoninę supjaustykite ir pakepinkite. Svogūnus ir porus nulupkite, susmulkinkite ir dėkite į keptuvę su šonine, kepkite, kol suminkštės. Sugrūskite ir įmaišykite česnakus.
  • Kiaušinius suplakite su grietinėle, sudėkite svogūnų ir šoninės masę, apibarstykite druska, pipirais, supilkite actą, suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Įdarą dėkite į skardą ant papločio.
  • Kepkite iki 165 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

Špinatų įdaras

Jums reikės: 400 g šaldytų arba šviežių špinatų, 200 g riebios varškės, 100 ml grietinėlės, 5 šaukštų tarkuoto parmezano, 2 kiaušinių, 1 svogūno, 2 šaukštų sviesto, 2 skiltelių česnako, maltų pipirų ir druskos pagal skonį.

  • Špinatus susmulkinkite, svogūnus ir česnakus sukapokite ir pakepinkite keptuvėje su sviestu. Įmaišykite tarkuotą parmezaną, druską ir pipirus. Špinatų masę dėkite į skardą.
  • Gerai išplakite kiaušinius, atsargiai įmaišykite į varškę. Grietinėlę standžiai suplakite su druska ir taip pat įmaišykite į masę. Viską atsargiai sukrėskite ant špinatų masės ir kiaušinių.

Žirnelių ir brokolių įdaras

Jums reikės: 200 g šaldytų žirnelių, 200 ml grietinėlės, 100 g šoninės, 100 g brokolių, 3 kiaušinių, 2 šaukštų smulkintų petražolių, 4 šaukštų aliejaus, ½ šaukštelio tarkuoto muskato, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Šoninę smulkiai supjaustykite ir pakepinkite.
  • Žirnelius atšildykite, sumaišykite su pjaustytais brokoliais ir petražolėmis. Suberkite į kepinamą šoninę. 5 min. patroškinkite, tada ataušinkite.
{recipe|3111}
{recipe|3369}
{recipe|3716}
{recipe|3808}
{recipe|4257}
{recipe|4808}