Smagi užkandėlė – fetos kamuoliukai. Išbandykite!
Paįvairinkite vaišių stalą gardžia, akį traukiančia užkandėle – fetos sūrio kamuoliukais, įdarytais vyšniniais pomidorais. Ši užkandėlė taip pat gali tapti puikiu pagrindinio patiekalo „aksesuaru“, pakeisiančiu pabodusią raudonojo pomidoro išvaizdą. Jums reikės tik kelių produktų ir meilės kuriant šiuos gražius fetos kamuoliukus!
Produktai:
• 200 g fetos,
• 140 g vyšninių pomidoriukų,
• 1 valg. š. sviesto,
• 2 stambios česnako skiltelės,
• malti juodieji pipirai (žiupsnelis),
• žalumynai (krapai ir svogūnų laiškai) papuošti.
Kaip gaminti:
1. Fetą sutrinkite šakute ir sudėkite minkštą sviestą, sutraiškytus česnakus, įberkite pipirų.
2. Gautą masę gerai sumaišykite (geriausiai tai daryti rankomis, nes masė labai greitai virsta vienalyte).
3. Iš masės darykite mažus paplotėlius ir į jų vidurį dėkite po pomidoriuką. Suformuokite rutuliuką.
4. Rutuliukus apvoliokite susmulkintuose krapuose ir svogūnų laiškuose.
5. 50–60 min. lėkštę su rutuliukais padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų ir susigulėtų. Skanaus!
Rutuliukus gamino Viktorija. Daugiau jos patiekalų galite pamatyti socialinio tinklo Facebook puslapyje Lady V Jewels.